Гаряча тема:
- Війна
Звичайну тушковану капусту можна урізноманітнити, додавши до неї трохи чорносливу з кісточкою (він ароматніший!) Страва завдяки сухофруктам отримає м'які солодкуваті нотки, які можна підсилити за допомогою цукру. Але в цілому капуста не буде занадто солодкою.
ІНГРЕДІЄНТИ:
1 невелика головка капусти,
150-200 г чорносливу з кісточкою,
2 морквини,
1 цибулина,
2 ст. л. томатної пасти,
2 ст. л. сметани,
1 ч. л. кумина,
0,5 ч. л. меленого коріандру,
суміш перців,
сіль та цукор (за смаком),
базилік та орегано (за бажанням).
ПРИГОТУВАННЯ:
Капусту дрібно посікти, посолити та злегка пом’яти руками.
Моркву натерти на тертці.
Цибулю нарізати кубиками.
Чорнослив запарити окропом, після чого ретельно помити.
Овочі підсмажити на олії з додаванням цукру та солі.
Додати томатну пасту та сметану, перемішати та протушкувати все разом.
Викинути засмажку у миску до капусти, поперчити, присмачити спеціями та ретельно перемішати. Додати запарений чорнослив та знову перемішати.
Скласти все у чавунний казанок (якщо капуста не дуже соковита, долийте трішки води, щоб вона не підгоріла).
Відправити казанок у духовку й запікати хвилин 40-50 до готовності при 180ºС (можна готувати й на плиті, але в духовці страва виходить набагато смачнішою).
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: тушковану капусту з чорносливом можна подавати, до прикладу, з картопляним пюре, рисом, або будь-яким іншим гарніром. Вона не лише урізноманітнить вегетаріанський чи пісний стіл, але також буде доречною і на святковому!
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: