ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Шніцелі зі свинини по-старочеськи

29 Січня 2021 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 1812
«Відбивні у дерунах» - просто, ситно і смачно, на виході одразу і м’ясо, і гарнір.
«Відбивні у дерунах» - просто, ситно і смачно, на виході одразу і м’ясо, і гарнір. Фото: автора

Завдяки особливому кляру, який нагадує деруни, м’ясо залишається ніжним та дуже соковитим!

Готувала шніцелі та відбивні у різних клярах, проте в картопляному ще не доводилося. Сподобалося — просто, ситно і смачно, на виході одразу і м’ясо, і гарнір. Я б назвала цю страву «Відбивні у дерунах». Саме така назва повністю відкриває суть та смак рецепта. Чеська кухня взагалі дуже проста, далека від вишуканості, проте ситна і надзвичайно смачна. Ці шніцелі повністю відповідають цьому визначенню.

ІНГРЕДІЄНТИ:

500 г свинячої вирізки,

5 картоплин,

1 яйце,

1-2 ч. л. гірчиці,

3 ст. л. борошна,

2-3 ст. л. сметани,

сіль,

суміш перців мелена.

ПРИГОТУВАННЯ:

Вирізку нарізати у вигляді тонких стейків (як на відбивні), відбити з обох сторін. Кожен шматочок посолити, поперчити.

Картоплю натерти на дрібній тертці (як на деруни), або перемолоти на електром’ясорубці зі спеціальною насадкою.

Додати до картопляної маси яйце, гірчицю, сметану та борошно. Посолити, поперчити.

Все ретельно перемішати та занурити підготовлені шматочки свинини в кляр. Залишити в холодильнику мінімум на пів години.

Обсмажити шніцелі на олії на середньому вогні з кожного боку до рум’яної скоринки.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: страву краще подавати гарячою з «пилу-жару», поки кляр ще хрусткий. Проте такі шніцелі пречудово смакують і в холодному вигляді.

відбивна, відбивні, шніцелі, шніцель, м`ясо та субпродукти, свинина, страви зі свинини, чеська кухня, шніцелі зі свинини, шніцелі по-страочеськи, шніцелі по-чеськи, м`ясо, м`ясні страви

Коментарі:

  Так  Ні, дякую