ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Піца-«лінивиця» з готового листково-дріжджового тіста

17 Лютого 2021 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 32735
Піца з готового магазинного тіста буде такою ж смачною, як і піца з італійського ресторану.
Піца з готового магазинного тіста буде такою ж смачною, як і піца з італійського ресторану. Фото: автора

Основною проблемою любителів домашньої піци є багатоетапність рецептури.

Однак за допомогою магазинного напівфабрикату процес приготування можна звести до розкладання начинки і, власне, термообробки. Отримана страва буде такою ж смачною, як і піца з італійського ресторану.

ІНГРЕДІЄНТИ:

500 г готового листково-дріжджового тіста,

250 г шинки чи балика,

200 г грибів (у мене лісові, попередньо відварені; печериці відварювати не потрібно),

150 г консервованої кукурудзи,

150 г твердого сиру,

2-3 ст. л. кетчупу,

сушені трави: базилік та орегано.

ПРИГОТУВАННЯ:

  • Розморожене в природний спосіб тісто розкачати тонким шаром (при цьому важливо дотримуватися нехитрої технології: розкачувати в кожному напрямку потрібно по черзі. Якщо знехтувати цим прийомом, можна пошкодити шарувату структуру, і тісто не підніметься). Розкачану основу викласти на деко, встелене пергаментом та змащене олією. Щедро змастити її кетчупом, змішаним із сушеними травами.

     

     

  • Зверху викласти нарізану соломкою шинку.

     

     

  • На шинку — подрібнені гриби.

     

     

  • Посипати все консервованою кукурудзою.

     

     

  • Притрусити тертим сиром та відправити в духовку, розігріту до 220ºС. Випікати 10-15 хвилин до розплавлювання сиру.



піца, солона випічка, закуски, закуска, рецепти піци, піца-лінивиця, піца з готового тіста, піца з листково-дріжджового тіста

Коментарі:

  Так  Ні, дякую