ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Картопля, запечена під сирно-часниковою скоринкою

21 Лютого 2021 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 1121
Мінімум зусиль та часу – і на столі у вас дуже смачна та святкова страва з картоплі.
Мінімум зусиль та часу – і на столі у вас дуже смачна та святкова страва з картоплі. Фото: автора

Дуже смачний, ароматний та апетитний гарнір.

Рецепт просто розкішний. Мінімум зусиль та часу – і на столі у вас дуже смачна та святкова страва. Усім картоплефанам присвячується!

ІНГРЕДІЄНТИ:

6-8 картоплин середнього розміру,

100 г твердого сиру,

3-4 зубки часнику,

декілька гілочок кропу,

50 г вершкового масла,

чорний мелений перець,

дрібка солі,

2 ст. л. сметани,

2 ст. л. сирного майонезу.

ПРИГОТУВАННЯ:

Картоплю відварити в «кожушку». Охолодити та почистити.

Розрізати бульби навпіл повздовж. Викласти на деко, встелене пергаментом та змащене олією.

Сир натерти на тертці з дрібними вічками. Додати м'яке вершкове масло, майонез, сметану, вичавлений через прес часник та дрібно нарізаний кріп. Посолити та поперчити.

З'єднати всі інгредієнти, добре розмішати їх виделкою.

Викласти сирно-часникову суміш на кожну половинку картоплі. Рівномірно розподілити її по всій поверхні бульби.

Випікати до рум'яної скоринки при температурі 190°С (приблизно 30 хвилин).

картопля, овочеві страви, страви з овочів, овочі, печена картопля, запечена картопля, страви з картоплі, картопля запечена під сирно-часниковою скоринкою, картопля в духовці

Коментарі:

  Так  Ні, дякую