Гаряча тема:
- Війна
Склад кексів відмінний! Практично завжди все є в наявності у холодильнику. Особливо радує невелика кількість жирів, що робить цю випічку в міру калорійною. З цієї порції виходить 12 кексиків.
ІНГРЕДІЄНТИ:
200 г борошна,
150 г цукру,
70 мл кефіру,
70 мл рафінованої олії,
2 яйця,
ванільний цукор,
1 ч. л. розпушувача,
дрібка солі,
3 середніх яблука,
жменя родзинок.
Штрейзель:
50 г борошна,
50 г цукру,
30 г вершкового масла.
ПРИГОТУВАННЯ:
Для штрейзеля: борошно просіяти, перемішати з цукром. Холодне масло нарізати кубиками, додати до борошна з цукром.
Перетерти все руками в дрібну крихту. Готовий штрейзель поставити в холодильник.
Яйця збити з цукром, ванільним цукром і сіллю (близько 3-х хвилин).
Додати кефір та олію. Перемішати міксером на мінімальній швидкості. Борошно просіяти з розпушувачем до загальної маси. Перемішати лопаткою до однорідного стану. Яблука почистити від шкірки й насіння, нарізати кубиками середнього розміру. Додати їх до тіста разом з родзинками.
Ретельно все перемішати.
Форми для кексів заповнити тістом на 2/3 висоти (силіконові змащувати не потрібно, а металеві обов'язково встелити спеціальними пергаментними формочками для кексів).
Дістати з холодильника штрейзель і в кожну формочку висипати зверху по 1-2 ч. л.
Випікати кекси в заздалегідь розігрітій до 180ºС духовці приблизно 30 хвилин.
Коли кекси охолонуть - вийняти їх з формочок.
У кексів просто неймовірний м’якуш!
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: