ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Щоб шарлотка вийшла ще смачнішою

25 Лютого 2021 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 536
Саме ця по справжньому «народна» випічка може ідеально доповнити приємну сімейну бесіду за чашкою ароматного чаю теплим осіннім вечором.
Саме ця по справжньому «народна» випічка може ідеально доповнити приємну сімейну бесіду за чашкою ароматного чаю теплим осіннім вечором. Фото: 1000.menu

Один із найбюджетніших і простих пирогів, який радує кулінарів легкістю приготування, особливим смаком і душевним теплом.

Саме ця по справжньому «народна» випічка може ідеально доповнити приємну сімейну бесіду за чашкою ароматного чаю теплим осіннім вечором. Ідеальна шарлотка – предмет гордості кожної господині. Але немає межі досконалості! Ви можети урізноманітнити звичну яблучну начинку свіжими чи мороженими сливами, консервованими персиками, вишнею або сухофруктами.

Існує декілька версій про походження назви «шарлотка». Одна з найпоширеніших — романтична історія про безнадійно закоханого кухаря, який присвятив цей десерт дамі свого серця Шарлотті. Ближче до реальності інша версія: страва з'явилася наприкінці 18 століття і названа на честь королеви Шарлотти, дружини короля Великої Британії Георга III, яка активно підтримувала ідею розведення яблуневих садів. Як би там не було, класична шарлотка — це французька солодка страва, приготована з білого хліба, заварного крему, фруктів і лікеру. Приготування такої шарлотки — дуже тривалий і трудомісткий процес, який вимагає досвіду і терпіння, тому описувати я його не буду. А поділюся простими порадами, які покращать наш «рідний» рецепт, який користувалися ще наші мами й бабусі. Завжди економні й запасливі, в епоху тотального дефіциту та порожніх прилавків, вони придумали свій рецепт шарлотки, простий, як все геніальне.

Смаколик буде ще смачнішим:

 

додайте в тісто корицю або ваніль (це «класика жанру»). Можна також поекспериментувати з додаванням маку, тертого шоколаду;

замість яблук або в поєднанні з ними можна використовувати інші фрукти, до прикладу груші, абрикоси, персики або родзинки;

дуже смачно виходить, якщо в шарлотку додати свіжі ягоди: брусницю, журавлину, смородину (можна навіть заморожені). Їх можна або перетерти, або залишити цілими, а можна використовувати як прикрасу для пирога;

взимку можна приготувати шарлотку із сухофруктів — кураги, родзинок і волоських горіхів;

*борошно для шарлотки обов’язково слід просіювати, так воно насичується киснем і пиріг вийде дуже пишним та повітряним.

шарлотка, шарлотки, кулінарні поради, порадник, кулінарний порадний, рецепти шарлоток, щоб шарлотка була смачнішою, смачна шарлотка, історія шарлотки

Коментарі:

  Так  Ні, дякую