ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Мідії в гірчично-медовій заправці

26 Лютого 2021 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3184
Їсти такі мідії можна і як закуску, і на хлібчику у вигляді бутербродів, і додавати їх до салатів.
Їсти такі мідії можна і як закуску, і на хлібчику у вигляді бутербродів, і додавати їх до салатів. Фото: автора

Рецептів приготування мідій чимало, проте цей, як на мене, один з найкращих!

По-перше, готуються морепродукти за 5 хвилин, а то й менше. По-друге, їсти такі мідії можна і як закуску, і на хлібчику у вигляді бутербродів, і додавати їх до салатів.

ІНГРЕДІЄНТИ:

500 г маринований мідій (без олії! продаються на вагу у великих відрах),

1 червона цибулина.

Для заправки:

1 ч. л. гострої гірчиці,

2 ч. л. французької гірчиці в зернах,

2 ч. л. меду,

1 ст. л. лимонного соку,

1 ч. л. тертої лимонної цедри,

2 ст. л. оливкової олії,

1 ст. л. соєвого соусу.

ПРИГОТУВАННЯ:

Мідії відкинути на сито та зцідити маринад.

Цибулю нарізати тонкими півкільцями.

В ємність скласти всі інгредієнти для заправки.

Ретельно все змішати. Додати цибулю та знову все перемішати. Залишити на 10-15 хвилин, щоб цибуля замаринувалася.

Заправити мідії заправкою із цибулею та ретельно все перемішати.

Залишити маринуватися на 1-2 години.

Зберігати закуску в холодильнику (у нас вона з’їдається буквально блискавично!)

 

морепродукти, мідії, риба та морепродукти, закуска, закуски, мідії в гірчично-медовій заправці, мариновані мідії, страви з мідіями, рецепти з мідіями, рецепти з морепродуктами, страви з морепродуктами, приготування мідій

Коментарі:

  Так  Ні, дякую