ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Гарнір з двох видів капусти – квашеної і свіжої

27 Лютого 2021 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 5230
Смак страви гармонійний та пікантний, з легкою приємною кислинкою.
Смак страви гармонійний та пікантний, з легкою приємною кислинкою. Фото: автора

Чудове доповнення до м'яса, риби, картопляного пюре. А ще це смачнюща начинка для пирогів та пиріжків!

Так готувала тушковану капусту моя бабуся. В дитинстві я цю страву ненавиділа, а зараз фанатка цього овочу в будь-якому вигляді. Коли міксуєш квашену та свіжу капусти, то смак виходить гармонійнішим та пікантнішим, з легкою приємною кислинкою.

ІНГРЕДІЄНТИ:

0,5 головки свіжої капусти,

300-400 г квашеної капусти (береться в рівній пропорції зі свіжою),

1 велика цибулина (у мене червона),

1 велика морквина,

100-150 мл домашньої аджики (можна замінити декількома ложками кетчупу),

2 ст. л. сметани,

100 г копченого бекону,

1 ст. л. цукру (або за смаком),

сіль,

суміш перців мелена,

копчена паприка,

хмелі-сунелі.

ПРИГОТУВАННЯ:

Бекон нарізати дуже дрібно і стопити на сковорідці. Цибулю подрібнити кубиками і спасерувати на розтопленому жирі.

Додати натерту моркву й готувати до напівготовності.

Влити аджику та сметану. Ретельно розмішати, довести соус до кипіння.

Свіжу капусту тонко посікти. Змішати в мисці з квашеною.

Викласти до капусти засмажку.

Посолити, поперчити, присмачити цукром, спеціями та травами. Ретельно вимішати.

Перекласти все в каструлю з товстим дном та тушкувати до готовності.

тушкована капуста, овочеві страви, страви з овочів, овочі, капуста, квашена капуста, рецепти з капусти, гарнір з двох видів капусти, тушкована квашена капуста

Коментарі:

  Так  Ні, дякую