ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Французький морквяний салат

3 Березня 2021 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 1632
Салат дуже смачний, не калорійний і не складний в приготуванні.
Салат дуже смачний, не калорійний і не складний в приготуванні. Фото: автора

Дуже смачна альтернатива класичній моркві по-корейськи.

Цей салат за рецептом відомого французького шефа Девіда Лейбовиця з моїми корективами. Закуска дуже смачна, не калорійна і не складна в приготуванні. Чудово підходить як на щодень, так і на свято. За словами Лейбовиця цей салат дуже популярний у Франції та його подають у багатьох ресторанах.

ІНГРЕДІЄНТИ:

500 г моркви.

Заправка:

1 ст. л. лимонного соку,

2 ст. л. оливкової олії,

2 ч. л. французької гірчиці в зернах,

1 ч. л. меду,

суміш перців мелена,

сіль,

2 ч. л. гранатового соусу «Наршараб».

ПРИГОТУВАННЯ:

Моркву почистити, помити й натерти на тертці для корейської моркви.

Для заправку змішати всі інгредієнти до стану емульсії.

Соус «Наршараб» можна й не додавати, проте без нього смак закуски буде вже не той. У мене ось такий:

Краще змішувати заправку за допомогою вінчика.

Залити заправкою моркву.

Все ретельно перемішати.

Салат готовий до споживання. Йому не потрібен час, щоб настоятися — можна подавати одразу ж.

салати, салат, закуска, закуски, морква, морква по-корейськи, французький морквяний салат, французька кухня, салати з морквою, морквяний салат, салат з морквою, піст, пісні страви, страви для посту, пісні салати

Коментарі:

  Так  Ні, дякую