Гаряча тема:
- Війна
Зелений горошок дуже смачний, корисний та поживний. Приготоване з нього пюре не потребує якихось особливих спецій чи добавок! Страву можна подавати до столу або як окрему овочеву, або як гарнір (ідеально підходить до риби, курки та відбивних).
ІНГРЕДІЄНТИ:
500 г замороженого зеленого горошку,
30 мл оливкової олії,
50 г вершкового масла,
100 мл жирних вершків,
сіль,
суміш перців мелена.
ПРИГОТУВАННЯ:
У невеликій каструлі злегка розігріти оливкову олію (тобто не потрібно її розігрівати до шкварчання, горошок не повинен смажитися!)
Заморожений зелений горошок попередньо промити в холодній воді.
Дати воді стекти.
Відправити горошок в каструлю з олією (звертаю увагу, що горошок для приготування цього пюре використовується заморожений, його не потрібно попередньо розморожувати!). Припустити на розігрітій оливковій олії протягом 1-2 хвилин, періодично його перемішуючи (щоб він весь немов просочився олією). Влити в каструлю попередньо підготовлений окріп із чайника, так, щоб вода трохи не доходила до рівня гороху.
Тушкувати горошок протягом 7 хвилин, після чого посолити за смаком. Зняти з вогню, додати шматочок вершкового масла і збити вміст каструлі блендером.
Коли утвориться однорідна маса, влити вершки. Знову ретельно збити все блендером.
При подачі посипати пюре сумішшю перців.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: