ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Курячий суп з локшиною і селерою

19 Березня 2021 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 1603
Смачний легкий супчик, малокалорійний, але при цьому ситний і ароматний.
Смачний легкий супчик, малокалорійний, але при цьому ситний і ароматний. Фото: автора

Проста домашня перша страва, легка та ароматна.

Думаю, немає людей, байдужих до селери: одні її дуже люблять, інші на дух не переносять. Це тому, що цей овоч має сильний аромат, який переважає у будь-якій страві. Коренева ж селера має більш м'яким смак і пахне не так інтенсивно. Пропоную приготувати з неї смачний легкий супчик з куркою і локшиною. Він малокалорійний, але при цьому ситний і ароматний.

ІНГРЕДІЄНТИ:

500 г курятини (філе, гомілки, стегна тощо),

200 г локшини (краще з твердих сортів пшениці; я використовувала італійську пасту – вона не розварюється в супі),

5-6 картоплин,

1 цибулинна,

1 велика морквина,

половина кореня селери,

лавровий листок,

петрушка,

сушений часник,

спеції: карі, куркума,

сіль,

суміш перців мелена.

ПРИГОТУВАННЯ:

Коли курка зварилася, вийняти шматки м'яса з бульйону (у мене курочка домашня). Нарізати їх шматочками та повернути в каструлю.

Нарізати картоплю, додати її в суп і варити до напівготовності.

Нарізати цибулю кубиком, моркву – соломкою.

Селеру також нарізати соломкою.

Спасерувати овочі на сковорідці.

Додати в суп локшину, перемішати.

Покласти засмажку, спеції, лавровий листок, посолити. Наприкінці додати петрушку.

супи, курячий суп, суп, перша страва, перші страви, курячий суп з селерою та локшиною, курячий суп з локшиною, курячий суп з селерою, селера, локшина,

Коментарі:

  Так  Ні, дякую