ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Пісне зелене лобіо по-грузинськи

24 Березня 2021 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 1246
Зелене лобіо дуже поживне, смачне, багате на білки і вуглеводи
Зелене лобіо дуже поживне, смачне, багате на білки і вуглеводи Фото: автора

Страва гідна, смачна, не схожа на жодну іншу. А ще вона дуже корисна!

Лобіо — популярна страва на Кавказі, яка є національним надбанням Грузії, Вірменії та Абхазії. Існує безліч варіантів його приготування. Робити лобіо можна як зі звичайної відвареної, так і зі стручкової квасолі. Вживати можна як у гарячому вигляді, так і як холодну закуску, а також як самостійну другу страву. Лобіо дуже поживне, смачне, багате на білки і вуглеводи. Завдяки тому, що в страві багато горіхів, цілком можна обійтися й без м'яса. Що важливо для тих, хто постить. А якщо без м'яса ніяк, то використовуйте зелено лобіо як гарнір, адже спаржева квасоля добре поєднується з будь-яким м'ясом і птицею.

ІНГРЕДІЄНТИ:

0,5 кг зеленої спаржевої квасолі (у мене заморожена),

1 склянка волоських горіхів,

1 червона цибулина,

3-4 зубки часнику,

хмелі-сунелі,

коріандр,

куркума,

400-500 мл води,

сіль,

мелений червоний перець,

2 ст. л. винного або бальзамічного оцту.

ПРИГОТУВАННЯ:

Стручки (не розморожувати!) залити окропом, варити 8-10 хвилин до напівм'якості (важливо не переварити!).

Потім відкинути на сито й облити холодною водою.

Дрібно потовкти або нарубати ножем горіхи.

Цибулю та часник дрібно нарізати.

Викласти на сковорідку горіхи, сіль і спеції. Злегка підсушити, постійно помішуючи.

Влити в сковорідку з горіхами олію, додати цибулю та часник. Злегка обсмажити.

Влити воду та тушкувати хвилин 7-10.

Залити горіховим соусом квасолю, ретельно розмішати і проварити 5-7 хвилин.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: соусу повинно бути досить багато, щоб квасоля в ньому злегка плавала.

спаржева квасоля, лобіо, стручкова квасоля, зелене лобіо, лобіо зі спаржевої квасолі, лобіо по-грузинськи, грузинська кухня, пісні страви, піст, страви для посту, пісне меню, пісна трапеза, овочеві страви, овочі, овочеві страви

Коментарі:

  Так  Ні, дякую