Гаряча тема:
- Війна
Лобіо — популярна страва на Кавказі, яка є національним надбанням Грузії, Вірменії та Абхазії. Існує безліч варіантів його приготування. Робити лобіо можна як зі звичайної відвареної, так і зі стручкової квасолі. Вживати можна як у гарячому вигляді, так і як холодну закуску, а також як самостійну другу страву. Лобіо дуже поживне, смачне, багате на білки і вуглеводи. Завдяки тому, що в страві багато горіхів, цілком можна обійтися й без м'яса. Що важливо для тих, хто постить. А якщо без м'яса ніяк, то використовуйте зелено лобіо як гарнір, адже спаржева квасоля добре поєднується з будь-яким м'ясом і птицею.
ІНГРЕДІЄНТИ:
0,5 кг зеленої спаржевої квасолі (у мене заморожена),
1 склянка волоських горіхів,
1 червона цибулина,
3-4 зубки часнику,
хмелі-сунелі,
коріандр,
куркума,
400-500 мл води,
сіль,
мелений червоний перець,
2 ст. л. винного або бальзамічного оцту.
ПРИГОТУВАННЯ:
Стручки (не розморожувати!) залити окропом, варити 8-10 хвилин до напівм'якості (важливо не переварити!).
Потім відкинути на сито й облити холодною водою.
Дрібно потовкти або нарубати ножем горіхи.
Цибулю та часник дрібно нарізати.
Викласти на сковорідку горіхи, сіль і спеції. Злегка підсушити, постійно помішуючи.
Влити в сковорідку з горіхами олію, додати цибулю та часник. Злегка обсмажити.
Влити воду та тушкувати хвилин 7-10.
Залити горіховим соусом квасолю, ретельно розмішати і проварити 5-7 хвилин.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: соусу повинно бути досить багато, щоб квасоля в ньому злегка плавала.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: