Гаряча тема:
- Війна
Поки крильця запікалися в духовці, спокусливий аромат розбурхав всіх домашніх. Смак страви просто неймовірний! М’ясо без перебільшення буквально губами можна їсти, а цей неповторний присмак від сухофруктів підкорює з першого ж шматочка. Гадаю, що в такий спосіб можна готувати будь-які частини курки – і гомілки, і стегна, і навіть філе. Тепер це мій найулюбленіший рецепт запеченої птиці. Швидко, просто і смакує пречудово!
ІНГРЕДІЄНТИ:
1 кг курячих крилець,
по щедрій жмені родзинок та кураги (можна використовувати будь-які сухофрукти на свій смак),
сіль,
суміш перців мелена,
3 ст. л. томатного соусу «Барбекю» (у мене з додаванням чорносливу та чорної гірчиці – неймовірно смачний),
2 ч. л. ніжної гірчиці (я використовувала апельсинову),
1 ст. л. меду,
2 ст. л. соєвого соусу,
сушений часник,
хмелі-сунелі,
карі.
ПРИГОТУВАННЯ:
Курячі крильця помити, обсушити. Посипати сіллю і приправами, додати томатний та соєвий соуси, гірчицю і мед.
Ось так виглядає соус з чорносливом:
Ретельно все перемішати (немов масажуючи крильця). Дати 10-15 хвилин замаринуватися. Потім додати порізану курагу та родзинки.
Знову перемішати та викласти все разом із соусом у рукав для запікання (можна у фольгу, але в рукаві страва смачніша та соковитіша). Кінці рукава щільно зав’язати, рукав проштрикнути у декількох місцях зубочисткою. Викласти на деко.
Запікати при температурі 180-200°С приблизно годину.
Подавати страву разом із соусом та сухофруктами.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: дуже смачно з вареним рисом.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: