ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Курячі крильця «Барбекю» із сухофруктами

27 Березня 2021 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 1889
М’ясо без перебільшення буквально губами можна їсти, а соус з відтінком сухофруктів підкорює з першого ж шматочка.
М’ясо без перебільшення буквально губами можна їсти, а соус з відтінком сухофруктів підкорює з першого ж шматочка. Фото: автора

Дуже смачна запечена курятина, а соус – взагалі вище усіляких похвал!

Поки крильця запікалися в духовці, спокусливий аромат розбурхав всіх домашніх. Смак страви просто неймовірний! М’ясо без перебільшення буквально губами можна їсти, а цей неповторний присмак від сухофруктів підкорює з першого ж шматочка. Гадаю, що в такий спосіб можна готувати будь-які частини курки – і гомілки, і стегна, і навіть філе. Тепер це мій найулюбленіший рецепт запеченої птиці. Швидко, просто і смакує пречудово!

ІНГРЕДІЄНТИ:

1 кг курячих крилець,

по щедрій жмені родзинок та кураги (можна використовувати будь-які сухофрукти на свій смак),

сіль,

суміш перців мелена,

3 ст. л. томатного соусу «Барбекю» (у мене з додаванням чорносливу та чорної гірчиці – неймовірно смачний),

2 ч. л. ніжної гірчиці (я використовувала апельсинову),

1 ст. л. меду,

2 ст. л. соєвого соусу,

сушений часник,

хмелі-сунелі,

карі.

ПРИГОТУВАННЯ:

Курячі крильця помити, обсушити. Посипати сіллю і приправами, додати томатний та соєвий соуси, гірчицю і мед.

Ось так виглядає соус з чорносливом:

Ретельно все перемішати (немов масажуючи крильця). Дати 10-15 хвилин замаринуватися. Потім додати порізану курагу та родзинки.

Знову перемішати та викласти все разом із соусом у рукав для запікання (можна у фольгу, але в рукаві страва смачніша та соковитіша). Кінці рукава щільно зав’язати, рукав проштрикнути у декількох місцях зубочисткою. Викласти на деко.

Запікати при температурі 180-200°С приблизно годину.

Подавати страву разом із соусом та сухофруктами.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: дуже смачно з вареним рисом.

 

курятина, курячі крила, курячі крильця, крильця, страви з курятини, птиця, рецепти з курятини, м`ясо та субпродукти, курячі крильця барбекю, курячі крильця із сухофруктами, крильця в рукаві, страви в рукаві, рукав для запікання

Коментарі:

  Так  Ні, дякую