Гаряча тема:
- Війна
Це найсмачніша і найніжніша сирна запіканка з усіх, що мені доводилося куштувати. Цікава й оригінальна в розрізі. Хочете, назвіть її мармуровою, а хочете — смугастою. У будь-якому випадку готувати десерт просто та швидко, а виходить красиво й смачно.
ІНГРЕДІЄНТИ:
500 г кисломолочного сиру (краще домашнього),
180 г цукру,
4 яйця,
90 мл молока,
2 ст. л. какао,
3 ст. л. кукурудзяного крохмалю,
ванілін,
дрібка солі,
жменя родзинок.
ПРИГОТУВАННЯ:
Світле тісто: покласти в чашу блендера сир, цукор, ванілін та яйця.
Все ретельно перебити, щоб вийшла повністю однорідна маса.
Шоколадне тісто: відкласти в окрему миску третину всієї сирної маси. Додати до неї какао і молоко.
У світле тісто додати крохмаль. Все перемішати.
Додати родзинки і знову перемішати.
В результаті у вас повинно вийти два види тіста, які в ідеалі будуть однакової консистенції нежирної сметани. Якщо якась суміш вийшла густішою, додатково влити молоко (тільки не забивайте тісто, не робіть його густим, інакше в готовому вигляді запіканка вийде занадто щільною).
У форму для випічки (у мене силіконова, тому я її нічим не змащувала) викласти шар світлого тіста, рівномірно розподілити його по дну форми.
Слідом викласти шар шоколадного тіста так, щоб воно повністю вкрило світлий шар.
Повторити послідовність шарів.
Поставити запіканку випікатися в духовку, яку потрібно заздалегідь розігріти до 180ºС. Готувати 40-45 хвилин (готовність визначається візуально: серединка повинна злегка тремтіти, як у чизкейка).
Дати запіканці охолонути у формі, після чого вийняти її і можна нарізати порційними шматочками.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: подавати запіканку можна із сиропом, варенням чи сметаною.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: