ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Cирно-шоколадна запіканка «День і ніч»

29 Березня 2021 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 626
Це найсмачніша і найніжніша сирна запіканка з усіх, що мені доводилося куштувати!
Це найсмачніша і найніжніша сирна запіканка з усіх, що мені доводилося куштувати! Фото: автора

Шалено смачний і ніжний десерт! Як чизкейк, тільки без тістової основи. Мінімум рухів і розкішний результат!

Це найсмачніша і найніжніша сирна запіканка з усіх, що мені доводилося куштувати. Цікава й оригінальна в розрізі. Хочете, назвіть її мармуровою, а хочете — смугастою. У будь-якому випадку готувати десерт просто та швидко, а виходить красиво й смачно.

ІНГРЕДІЄНТИ:

500 г кисломолочного сиру (краще домашнього),

180 г цукру,

4 яйця,

90 мл молока,

2 ст. л. какао,

3 ст. л. кукурудзяного крохмалю,

ванілін,

дрібка солі,

жменя родзинок.

ПРИГОТУВАННЯ:

Світле тісто: покласти в чашу блендера сир, цукор, ванілін та яйця.

Все ретельно перебити, щоб вийшла повністю однорідна маса.

Шоколадне тісто: відкласти в окрему миску третину всієї сирної маси. Додати до неї какао і молоко.

У світле тісто додати крохмаль. Все перемішати.

Додати родзинки і знову перемішати.

В результаті у вас повинно вийти два види тіста, які в ідеалі будуть однакової консистенції нежирної сметани. Якщо якась суміш вийшла густішою, додатково влити молоко ільки не забивайте тісто, не робіть його густим, інакше в готовому вигляді запіканка вийде занадто щільною).

У форму для випічки (у мене силіконова, тому я її нічим не змащувала) викласти шар світлого тіста, рівномірно розподілити його по дну форми.



Слідом викласти шар шоколадного тіста так, щоб воно повністю вкрило світлий шар.

Повторити послідовність шарів.

Поставити запіканку випікатися в духовку, яку потрібно заздалегідь розігріти до 180ºС. Готувати 40-45 хвилин отовність визначається візуально: серединка повинна злегка тремтіти, як у чизкейка).

Дати запіканці охолонути у формі, після чого вийняти її і можна нарізати порційними шматочками.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: подавати запіканку можна із сиропом, варенням чи сметаною.

чізкейк, сирник, чизкейк, запіканка, солодка випічка, найсмачніші запіканки, запіканки, сирні запіканки, сирна запіканка, випічка з сиру, найкращі сирні запіканки, рецепти сирних запіканок, сирно-шоколадна запіканка, запіканка день і ніч

Коментарі:

  Так  Ні, дякую