ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Майонез «Провансаль» за 30 секунд

30 Березня 2021 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 1950
Домашній майонез за смаковими якостями перевершує будь-який магазинний.
Домашній майонез за смаковими якостями перевершує будь-який магазинний. Фото: автора

Проста технологія приготування популярного соусу.

Мені дуже подобається цей спосіб приготування майонезу. По-перше, за 30-40 секунд у вас на виході 400 мл готового соусу. По-друге, не думаєш куди прилаштувати білки. По-третє, все збивається в одній ємності, тільки насадку миєш, а не купу різного посуду. І час економиться, і, головне, майонез за смаковими якостями перевершує будь-який магазинний. Все так елементарно просто, що його може зробити навіть дитина!

ІНГРЕДІЄНТИ:

1 яйце,

0,5 ч. л. солі,

1 ч. л. цукру,

0,5 ч. л. готової гірчиці,

2 ст. л. винного оцту,

1 ст. л. холодної води,

200-400 мл рослинної олії (я використовувала 100 мл соняшникової та 100 мл оливкової),

суміш перців мелена.

ПРИГОТУВАННЯ:

Всі інгредієнти покласти в чашу.

Занурити в ємність блендер і збивати все на максимальній швидкості протягом 20-30 секунд.

За цей час майонез, хоч, як це не дивно, готовий у найкращому своєму варіанті: густий, ароматний, справжній!!! І без клопоту! Ніяких тобі тоненьких цівок олії, ніяких перезбивань!

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: в спекотну літню пору олія повинна бути охолодженою, інакше майонез може і не збитися...

P.S. Зберігати майонез можна в скляній банці чи пластиковому контейнері протягом тижня.

порадник, соус, домашній майонез, майонез, майонез провансаль за 30 хвилин, провансаль, готуємо майонез, смачний майонез, майонез власними руками, соуси

Коментарі:

  Так  Ні, дякую