ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Банановий манник з родзинками

8 Квітня 2021 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 1685
Манник великий, м'який, соковитий, дуже ароматний і в міру солодкий.
Манник великий, м'який, соковитий, дуже ароматний і в міру солодкий. Фото: автора

Всім любителям бананової випічки присвячується!

Манник вийшов великий, м'який, соковитий, дуже ароматний і в міру солодкий.

ІНГРЕДІЄНТИ:

Тісто:

250 г манної крупи,

250 мл кефіру,

150 г цукру,

60 мл рафінованої олії,

2 великі банани,

жменя родзинок,

2 яйця,

ванільний цукор,

1 ч. л. соди,

125 г борошна.

Шоколадна глазур:

50 г шоколаду,

30 мл вершків.

Для посипання:

мигдальні пластівці.

ПРИГОТУВАННЯ:

Манну крупу змішати з кефіром і залишити на 30 хвилин для набухання.

Яйця збити з цукром і ванільним цукром до пишного стану. Влити олію та знову збити.

Банани дрібно нарізати.

Борошно просіяти, змішати з содою. Додати у тісто, перемішати. Ввести банани та родзинки.

 Ретельно все перемішати.

Викласти тісто у форму (силіконову змащувати не потрібно!)

Поставити в розігріту до 180°С духовку і випікати 40-45 хвилин. Охолодити манник у формі. Після чого витягти його.

Для глазурі: у сотейнику змішати шоколад та вершки.

Розтопити все на водяній бані до однорідності.

Полити манник глазур’ю та прикрасити мигдальними пластівцями (за бажанням).

манник, солодка випічка, банановий манник, банановийманник з родзинками, випічка на манці, манна крупа, манка, кекс, кекси, бананова випічка

Коментарі:

  Так  Ні, дякую