ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Паста «Альфредо» у сирно-вершковому соусі

9 Квітня 2021 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 416
За цим рецептом паста виходить не гіршою, ніж у ресторані!
За цим рецептом паста виходить не гіршою, ніж у ресторані! Фото: автора

Дуже смачний та простий варіант приготування італійських макаронів. Страва виходить не гіршою, ніж у ресторані.

Пасту можна використовувати будь-яку, але ідеально підходять фетучіні (пласкі довгі «стрічки») та спагеті. Головне, щоб вона була з твердих сортів пшениці. В ідеалі слід використовувати сир «Пармезан», проте для бюджетного варіанту цілком підійде будь-який твердий сир. Смак, звісно, вийде дещо іншим, але не менш смачним.

ІНГРЕДІЄНТИ:

500 г спагеті (або будь-якої іншої пасти з твердих сортів пшениці).

Соус:

300-350 мл вершків (15-20%),

50 г вершкового масла,

150 г твердого сиру,

2-3 зубки часнику,

мускатний горіх,

сіль,

дрібка цукру,

суміш перців мелена.

ПРИГОТУВАННЯ:

Пасту відварити до напівготовності (до стану al dente) у підсоленій воді. Відкинути на друшляк, дати стекти рідині.

Часник нарізати тонкими пластинками.

Масло покласти на сковорідку. Додати часник. Злегка обсмажити (не перетримайте, бо буде гірчити!)

Влити вершки, посолити, поперчити, присмачити цукром та мускатним горіхом.

Готувати соус протягом 3-4 хвилин та додати тертий сир (на дрібній тертці).

Ще трішки поварити, постійно помішуючи силіконовою лопаткою (доки сир повністю не розплавиться).

Додати відварену пасту у сковорідку із соусом.

Не вимикаючи вогонь, ретельно вимішати страву, щоб соус розподілився рівномірно.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: подавати пасту відразу ж.

Страва може бути як гарніром до м'яса, так і самостійною. 

паста, крупи та страви з борошна, спагеті з соусом, спагеті, паста альфредо, паста у сирно-вершковому соусі, смачна паста, рецепти пасти, страви з макаронів, італійська кухня, італійська паста

Коментарі:

  Так  Ні, дякую