ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Салат ''Прощавай, Америко!''

17 Квітня 2021 р. Рута М'ята Гурман 1649
Цей рецепт підгледіла в одному з документальних міні-серіалів, присвячених їжі.
Цей рецепт підгледіла в одному з документальних міні-серіалів, присвячених їжі.

Простий, але дуже смачний салатик із незвичайною зірковою передісторією!

Цей рецепт я підгледіла в одному вітчизняному документальному міні-серіалі, присвяченому дослідженням ролі та значення їжі у різних сферах життя людського суспільства - біології, медицині, політиці, фольклорі, мистецтві, релігії тощо - від найдавніших часів і до сучасності. Напевно, було б дивним, якби автори цього серіалу в одній з його серій не згадали про такий продукт, як кукурудза. Адже ще стародавні жителі Південної та Центральної Америки вважали цей диво-злак, від якого залежав увесь їхній добробут, справжнім даром богів. Та й сьогодні кукурудза знаходить своє широке застосування не лише у харчуванні людей та годівлі тварин, а й у багатьох інших галузях промисловості. Рецептом зовсім нескладного у приготуванні та цілком доступного салату з незвичною назвою "Прощавай, Америко!" у рамках сюжету, присвяченого кукурудзі, в одній із серій цього документального серіалу поділився відомий український композитор Володимир Бистряков. Вперше він скуштував цю страву, гостюючи у своїх друзів в США. Вони приготували салат до святкового столу на честь його приїзду. Салат справді дуже смачний. І навіть відсутність у ньому солі (що є чи не найголовнішою умовою рецепту) анітрохи не применшує його смакових якостей!. Я, до речі, готувала його на Новий рік (використовувала смажені лісові гриби). Мені та усім, хто куштував, дійсно дуже сподобалося! Отож раджу спробувати й вам, любі друзі!)

Приготування:

З'єднати відварені чи смажені гриби з солодкою кукурудзою, додати 3-4 подрібнених чи пропущених через прес зубки часнику. Усе перемішати з майонезом. Головне - не додавати солі (гриби також мають бути несолоними).

 

 

рецепти від читачів

Коментарі:

  Так  Ні, дякую