ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Паприкаш зі свинини

13 Квітня 2021 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 537
Паприкаш пречудово смакує з будь-яким гарніром.
Паприкаш пречудово смакує з будь-яким гарніром. Фото: автора

М’ясо виходить дуже м’яким та ніжним, буквально тане в роті! А густий соус смакуватиме з будь-яким гарніром!

Це класична страва австрійської та угорської кухонь. Її назва походить від того, що страву щедро приправляють паприкою. Часто паприкаш подають із галушками або макаронними виробами. В Угорщині до нього часто йде ще зелений салат. Цю страву можна готувати не лише зі свинини, але й із телятини чи курятини.

ІНГРЕДІЄНТИ:

500 г м'якоті свинини,

1 червона цибулина,

зелена цибуля,

2-3 зубки часнику,

0,5 склянки м'ясного або овочевого бульйону (можна використовувати воду, я використовувала м'ясний бульйон),

0,5 ст. л. солодкої меленої паприки,

0,5 ст. л. копченої паприки,

мелений перець чилі (на свій смак),

базилік,

дрібка цукру,

сіль.

Для соусу:

100 г жирної сметани,

2 ч. л. солодкої діжонської гірчиці,

1 ст. л. борошна,

сіль.

ПРИГОТУВАННЯ:

Нарізати свинину шматочками середнього розміру.

Червону цибулю порізати півкільцями, зелену — подрібнити.

Часник нарізати тонкими пластинками.

Підсмажити на розігрітій олії м’ясо.

Додати цибулю та часник, перемішати й тушкувати 5-7 хвилин.

Посолити, поперчити, додати всі спеції та трави.

Влити бульйон і тушкувати до м'якості м’яса, час від часу помішуючи.

Приготувати заправку: змішати сметану, гірчицю та борошно. Підсолити. Збити вінчиком до однорідності (щоб не було грудочок).

Заправити м’ясо сметаною з борошном та прогріти все разом до загущування соусу.

Подавати паприкаш гарячим з будь-яким гарніром.

гуляш, страви зі свинини, свинина, паприкаш, рецепти з м`ясом, м`ясо, страви з м`яса, угорська кухня, австрійська кухня, паприкаш зі свинини, м`ясо та субпродукти, угорський паприкаш

Коментарі:

  Так  Ні, дякую