Гаряча тема:
- Війна
Це класична страва австрійської та угорської кухонь. Її назва походить від того, що страву щедро приправляють паприкою. Часто паприкаш подають із галушками або макаронними виробами. В Угорщині до нього часто йде ще зелений салат. Цю страву можна готувати не лише зі свинини, але й із телятини чи курятини.
ІНГРЕДІЄНТИ:
500 г м'якоті свинини,
1 червона цибулина,
зелена цибуля,
2-3 зубки часнику,
0,5 склянки м'ясного або овочевого бульйону (можна використовувати воду, я використовувала м'ясний бульйон),
0,5 ст. л. солодкої меленої паприки,
0,5 ст. л. копченої паприки,
мелений перець чилі (на свій смак),
базилік,
дрібка цукру,
сіль.
Для соусу:
100 г жирної сметани,
2 ч. л. солодкої діжонської гірчиці,
1 ст. л. борошна,
сіль.
ПРИГОТУВАННЯ:
Нарізати свинину шматочками середнього розміру.
Червону цибулю порізати півкільцями, зелену — подрібнити.
Часник нарізати тонкими пластинками.
Підсмажити на розігрітій олії м’ясо.
Додати цибулю та часник, перемішати й тушкувати 5-7 хвилин.
Посолити, поперчити, додати всі спеції та трави.
Влити бульйон і тушкувати до м'якості м’яса, час від часу помішуючи.
Приготувати заправку: змішати сметану, гірчицю та борошно. Підсолити. Збити вінчиком до однорідності (щоб не було грудочок).
Заправити м’ясо сметаною з борошном та прогріти все разом до загущування соусу.
Подавати паприкаш гарячим з будь-яким гарніром.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: