ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Тушкована домашня курка з грибами

14 Квітня 2021 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 412
Курка виходить дуже ніжною та ароматною, а сам процес приготування не потребує зайвих зусиль.
Курка виходить дуже ніжною та ароматною, а сам процес приготування не потребує зайвих зусиль. Фото: автора

Ситна страва, яку готувати настільки просто, що з цим завданням впорається навіть початківець.

Якщо ви хочете приготувати на вечерю щось просте та смачне, зверніть увагу на цей рецепт. Курка виходить дуже ніжною та ароматною, а сам процес приготування не потребує зайвих зусиль.

ІНГРЕДІЄНТИ:

Тушка домашньої курки (у мене півень вагою 1,5 кг; проте можна використовувати і магазину курку — тушкувати її швидше),

500 г грибів (можна будь-яких, але смачніше з лісовими; у мене цього разу опеньки),

1 велика цибулина,

1 морквина,

4 зубки часнику,

250 мл м’ясного або овочевого бульйону (можна води),

паприка,

сіль,

суміш перців мелена,

коріандр,

2 ст. л. соєвого соусу,

2 ч. л. гірчиці.

ПРИГОТУВАННЯ:

Курку помити та нарізати порційними шматками. Перекласти в зручну миску. Посолити, поперчити, додати спеції, соєвий соус та гірчицю. Ретельно перемішати м'ясо з приправами та залишити на 30 хвилин, щоб воно промаринувалося.

Цибулину почистити і нарізати тонкими півкільцями. Часник — тонкими пластинками.

Заморожені гриби розморозити й промити, свіжі — відварити (печериці просто нарізати тонкими пластинками).

На розігрітій з олією сковорідці обсмажити шматочки курки з усіх сторін до рум’яної скоринки.

Скласти їх в гусятницю.

На жирі, який залишився в сковорідці, спасерувати цибулю до м'якого стану.

Потім додати часник та моркву, нарізану кружальцями. Смажити все разом 5-7 хвилин.

Додати в сковорідку підготовлені гриби. Все перемішати, підсолити, поперчити і смажити близько 10 хвилин.

Викласти грибну засмажку в гусятницю до курки. Все добре перемішати і влити бульйон.

Після закипання зменшити вогонь до мінімального й готувати страву під кришкою годину-півтори (для магазинної курки вистачить і 30-40 хвилин).





курка, домашня курка, курятина, рецепти з курки, рецепти з курятини, м`ясо та субпродукти, тушкована домашня курка, домашня курка з грибами, курка з грибами, гриби, страви з грибів, грибні страви, рецепти з грибами, страви з курятини, страви з курки

Коментарі:

  Так  Ні, дякую