Гаряча тема:
- Війна
Суп дуже сподобався – і смак, і консистенція, і особливо аромат. Можна, звісно, варити й економваріант на воді, але на м’ясному бульйоні юшка виходить в рази насиченішою та смачнішою. Гриби бажано використовувати сушені білі. Адже саме вони надають страві того традиційного неймовірного аромату карпатської грибної юшки. Якщо ж у вас цей інгредієнт відсутній, то можна спробувати будь-які гриби. Суп буде іншим, але теж непоганим на смак.
ІНГРЕДІЄНТИ:
3-4 курячих крильця,
200-300 г сушених білих грибів,
1 велика морквина,
1 цибулина,
5-6 картоплин,
200 г пастоподібного плавленого сиру (на кшталт «Янтар»),
сіль,
2 ст. л. борошна,
суміш перців мелена,
сушений часник,
лавровий листок.
ПРИГОТУВАННЯ:
Крильця помити, залити водою та зварити бульйон.
Гриби замочити на годину.
Потім відкинути на друшляк і промити (дехто не виливає воду, у якій вимочувалися гриби, а варить на ній юшку, але мені не подобається надто темний колір бульйону у цьому випадку. Якщо гриби промити, то суп виходить світлішим, а аромат у будь-якому варіанті залишається яскравим). Додати їх у каструлю з бульйоном і варити 30 хвилин.
Картоплю порізати брусочками середнього розміру. Додати в каструлю із супом.
Цибулю подрібнити кубиками, моркву натерти на тертці.
Спасерувати овочі на олії до прозорості цибулі. Додати в сковорідку із засмажкою борошно, перемішати та злегка все обсмажити.
Коли картопля звариться до напівготовності, покласти в каструлю засмажку. Посолити, поперчити. Додати лавровий листок та сушений часник. Наприкінці ввести у суп плавлений сир та ретельно перемішати.
Закрити кришкою та варити юшку ще 5 хвилин на мінімальному вогні.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: