ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Грибна юшка з білими грибами та плавленим сиром

21 Квітня 2021 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 1675
Сушені білі гриби надають юшці неймовірного аромату, а плавлений сир робить бульйон немов оксамитовим!
Сушені білі гриби надають юшці неймовірного аромату, а плавлений сир робить бульйон немов оксамитовим! Фото: автора

Унікальність цього рецепта в тому, що страва виходить настільки ароматною і ніжною, що навіть складно повірити в те, що цю її можна приготувати в домашніх умовах.

Суп дуже сподобався – і смак, і консистенція, і особливо аромат. Можна, звісно, варити й економваріант на воді, але на м’ясному бульйоні юшка виходить в рази насиченішою та смачнішою. Гриби бажано використовувати сушені білі. Адже саме вони надають страві того традиційного неймовірного аромату карпатської грибної юшки. Якщо ж у вас цей інгредієнт відсутній, то можна спробувати будь-які гриби. Суп буде іншим, але теж непоганим на смак.

ІНГРЕДІЄНТИ:

3-4 курячих крильця,

200-300 г сушених білих грибів,

1 велика морквина,

1 цибулина,

5-6 картоплин,

200 г пастоподібного плавленого сиру (на кшталт «Янтар»),

сіль,

2 ст. л. борошна,

суміш перців мелена,

сушений часник,

лавровий листок.

ПРИГОТУВАННЯ:

Крильця помити, залити водою та зварити бульйон.

Гриби замочити на годину.

Потім відкинути на друшляк і промити (дехто не виливає воду, у якій вимочувалися гриби, а варить на ній юшку, але мені не подобається надто темний колір бульйону у цьому випадку. Якщо гриби промити, то суп виходить світлішим, а аромат у будь-якому варіанті залишається яскравим). Додати їх у каструлю з бульйоном і варити 30 хвилин.

Картоплю порізати брусочками середнього розміру. Додати в каструлю із супом.

Цибулю подрібнити кубиками, моркву натерти на тертці.

Спасерувати овочі на олії до прозорості цибулі. Додати в сковорідку із засмажкою борошно, перемішати та злегка все обсмажити.

Коли картопля звариться до напівготовності, покласти в каструлю засмажку. Посолити, поперчити. Додати лавровий листок та сушений часник. Наприкінці ввести у суп плавлений сир та ретельно перемішати.

Закрити кришкою та варити юшку ще 5 хвилин на мінімальному вогні.

 

грибний суп, суп з грибами, грибна юшка, гриби, страви з грибів, грибні страви, супи з грибами, білі гриби, українська кухня карпатська кухня, сушені гриби, перші страви, супи, суп, юшка, рецепти супів, рецепти перших страв

Коментарі:

  Так  Ні, дякую