Гаряча тема:
- Війна
Морквяна випічка подобається багатьом і, до речі, абсолютно заслужено. Морквяний торт – це взагалі вже класика. Але і дріжджове морквяне тісто теж заслуговує на повагу. Випічка з нього виходить дуже повітряною, ароматною, пухкою. Колір у неї теж насичений, ніби в тісті багато жовтків або воно забарвлене шафраном.
ІНГРЕДІЄНТИ:
Опара:
3-4 ст. л. теплого молока,
15 г свіжих дріжджів (у мене сухі – 7 г),
1 ст. л. цукру,
2 ст. л. борошна.
Тісто:
500 г борошна,
200 г моркви,
150 г цукру,
100 г вершкового масла,
3 яйця,
250 г цукатів та сухофруктів (у мене сушена вишня, родзинки, курага, фініки),
ванільний цукор,
1 ч. л. кориці,
0,5 ч. л. солі,
50 мл коньяку.
Вихід: цієї кількості тіста вистачає на дві великі формочки або на чотири маленькі.
ПРИГОТУВАННЯ:
Для опари: змішати тепле молоко, цукор, дріжджі, потім додати просіяне борошно і знову перемішати до розчинення всіх грудочок. Дати постояти хвилин 15-20 в теплому місці (зачекати доти, доки не утвориться шапочка).
Для тіста: збити яйця з цукром і ванільним цукром до білого кольору.
Моркву натерти на тертці з дрібними вічками.
В добре збиті яйця додати опару, що підійшла, і терту моркву, перемішати.
Окремо змішати просіяне борошно, сіль і корицю. Додати борошняну суміш в тісто, перемішати. Додати м'яке вершкове масло.
Вимішувати щонайменше 10 хвилин. Навіть після цього тісто все одно буде липким і вологим (тісто краще вимішувати у комбайні за допомогою насадки гак. Вручну це зробити досить проблематично).
Миску з тістом накрити і відправити в тепло на годину (має піднятися вдвічі).
Сухофрукти й цукати замочити в коньяку (краще попередньо на ніч).
Додати замочені цукати й сухофрукти, перемішати.
Тісто накрити і знову відправити в тепло на годину підійматися.
Формочки злегка змастити вершковим маслом.
Тісто викласти в форми на половину.
Накрити й знову дати постояти в теплі годину (я вмикаю духовку і ставлю деко з пасками зверху).
Випікати паски у заздалегідь нагрітій духовці при 180°С приблизно годину (режим «верх\низ» + конвекція).
Готові паски вкрити глазур'ю та прикрасити на свій смак.
І апетитний розріз:
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: