Гаряча тема:
- Війна
Дуже люблю сирні пасочки. Щороку їх готую, намагаючись кожного разу порадувати своїх рідних новими цікавими смаками. Вишнева сподобалася не лише своїм літнім смаком, але й красивим насиченим кольором.
ІНГРЕДІЄНТИ:
500 г вишні (замороженої або у власному соку),
ванільний цукор,
150-200 г цукру,
500 г кисломолочного сиру (краще жирного),
150 г жирної сметани (у мене 25%),
100 г вершкового масла,
цукати (за бажанням).
Вихід: дві невеличкі пасочки.
ПРИГОТУВАННЯ:
Вишню без кісточок розморозити, засипати цукром і ванільним цукром і дати постояти 30-40 хвилин, щоб просочилася.
Потім склянку вишень відділити.
Ті ягоди, що залишилися, поставити на середній вогонь, довести до кипіння і варити хвилин 7. Охолодити та ретельно подрібнити блендером (якщо немає блендера, то протерти через сито).
Сир теж пробити блендером, щоб позбутися крупинок.
Додати м'яке вершкове масло, сметану та вишневе пюре.
Розтерти все блендером до однорідності.
Додати вишню, яку ми відклали у чашку.
Перемішати суміш і додати цукати (краще використовувати цукати рожевого, червоного і помаранчевого кольорів). Знову все ретельно перемішати.
Підготувати спеціальні пластмасові чи дерев’яні форми для сирної паски.
Встелити їх вологою марлею (краще складати у декілька шарів). Наповнити сирною масою.
Пасочниці поставити в тарілки з високими бортиками. Кінці марлі підігнути і зверху встановити вантаж (можна банку з водою). Відправити пасочки в холодильник на 12-15 годин (сироватки буде багато, тому її періодично треба зливати). Потім перевернути форми на тарілку, обережно прибирати марлю та прикрасити на свій смак.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: