ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Китайський смажений рис з куркою, овочами та яйцем

6 Травня 2021 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 1215
Приготувати цю страву самостійно зовсім не складно, а головне – буде дуже смачно!
Приготувати цю страву самостійно зовсім не складно, а головне – буде дуже смачно! Фото: автора

Досить поширена страва східноазійської кухні, яку можна приготувати навіть із залишків вчорашньої вечері.

Сьогодні вже напевно кожен знайомий із такою китайською та тайською класикою, як смажений рис з яйцем. Приготувати цю страву самостійно зовсім не складно, а головне – буде дуже смачно!

ІНГРЕДІЄНТИ:

2 склянки сирого довгозернистого рису,

1 куряче філе,

по жмені заморожених горошку та кукурудзи,

1 велика морквина,

2 яйця,

зелена цибуля,

1,5-2 ч. л. дрібно нарубаного свіжого імбиру,

3 зубки часнику,

3 ст. л. соєвого соусу,

2 ч. л. цукру,

сіль,

червоний гострий мелений перець.

ПРИГОТУВАННЯ:

Рис відварити до готовності.

Моркву нарізати кубиком.

Заморожені горошок та кукурудзу трохи розморозити.

Філе нарізати подовгастими шматочками.

Посолити, поперчити курятину й обсмажити на олії приблизно 4 хвилини.

Додати в сковорідку з м’ясом моркву. Потім кукурудзу та горошок.

Перемішати та вибити яйця. Посолити і, постійно помішуючи, смажити до готовності яйця.

Зелену цибулю подрібнити.

Імбир та часник нарізати дуже дрібно.

Додати у сковорідку цибулю, часник та імбир. Ретельно перемішати.

Готувати все декілька хвилин і додати варений рис.

Влити соєвий соус, додати цукор та перець, перемішати і прогрівати ще близько 5 хвилин.

При подачі за бажанням посипати рис чорним кунжутом.

страви з рису, рис, крупи та страви з борошна, крупи, рецепти з рисом, китайський смажений рис, рис з куркою овочами та яйцем, рис по-китайськи, китайський рис, китайська кухня, смажений рис, китайський рис

Коментарі:

  Так  Ні, дякую