Гаряча тема:
- Війна
У середземноморській кухні «Айолі» традиційно подають із морепродуктами, рибними супами, смаженою куркою і грінками. У каталонській кухні його вживають разом зі смаженими на грилі ягням і овочами, а також паельєю. На Мальті в класичний склад «Айолі» додають помідори або крихти галет. А у Франції його подають з асорті з морепродуктів, до варених креветок і равликів. На майонез соус «Айолі» схожий тільки за текстурою, а смак у нього абсолютно інший – насиченіший, пікантніший і гостріший.
ІНГРЕДІЄНТИ:
2-3 зубки часнику,
1 ч. л. гірчиці (краще використовувати не гостру, солодку),
сіль (за смаком),
2 жовтки,
сік половини лимона,
100 мл оливкової олії,
дрібка цукру (в рецепті Клопотенка його не було, додала від себе).
ПРИГОТУВАННЯ:
Часник почистити і порізати невеликими шматочками. Перекласти в ступку і додати кілька дрібок солі. Розтерти часник із сіллю, щоб вийшла однорідна маса. Відокремити жовтки від білків. Додати жовтки в ступку з часником. Покласти всі інші інгредієнти.
Збивайте масу блендером чи в ступці доти, доки вона не стане повністю однорідною та не загусне.
Готовий соус можна зберігати в холодильнику в закритій банці протягом 3-4 днів.
РЕКОМЕНДАЦІЇ ВІД ЄВГЕНА КЛОПОТЕНКА: «Використовуйте тільки свіжі яйця і натуральну оливкову олію першого віджиму — разом з часником вона надає соусу неповторного смаку. Я пропоную готувати цей соус в ступці, так він виходить ароматнішим. Якщо ж ступки у вас немає, використовуйте звичайний блендер, змішуючи інгредієнти в такому ж порядку».
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: