ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Зелений борщ з ревенем та щавлем

18 Травня 2021 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 908
Легка та смачна весняно-літня перша страва.
Легка та смачна весняно-літня перша страва. Фото: автора

Легка та смачна весняно-літня перша страва.

У борщику відчувається легка солодкість моркви, кислинка щавлю з тонким смаком ревеню. Щоб страва була ситнішою, раджу готувати її на м’ясному бульйоні з додаванням картоплі.

ІНГРЕДІЄНТИ:

2 курячих стегенця,

пучок щавлю,

2-3 пагони ревеню,

5-6 картоплин,

1 морквина,

1 цибулина,

5 яєць,

лавровий листок,

перець чорний горошком,

зелень петрушки і кропу,

зелена цибуля,

сіль

перець чорний мелений,

сметана.

ПРИГОТУВАННЯ:

Стегенця залити водою, довести до кипіння, зменшити вогонь. Додати лавровий листок і перець горошком. Варити бульйон 35-40 хвилин. Потім курку вийняти, бульйон процідити, відокремити м'ясо від кісток і повернути в бульйон.

Картоплю порізати середніми брусочками і покласти в бульйон. Варити до напівготовності.

Цибулю нарізати кубиками, моркву — натерти на тертці. Спасерувати овочі на розігрітій олії.

Пагони ревеню почистити від шкірочки та нарізати тонкими кружальцями.

Дрібно порізати щавель і всю зелень.

Яйця зварити, почистити та нарізати соломкою або кубиками.

Додати всі підготовлені складові у борщ. Довести до кипіння. Зменшити вогонь, посолити, поперчити та варити до готовності. Подавати борщ зі сметаною.



борщ, зелений борщ, перші страви, борщі, супи, суп, зелений борщ з ревенем та щавлем, борщ з ревенем, ревінь, щавель, весняні супи, літні супи

Коментарі:

  Так  Ні, дякую