ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Відбивні з яблуками та прянощами

19 Травня 2021 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 612
Поєднання свинини з яблуками — кулінарна класика.
Поєднання свинини з яблуками — кулінарна класика. Фото: автора

М'ясо виходить дуже м'яким, ніжним, соковитим, ароматним та пікантним, але не надто екзотичним.

Поєднання свинини з яблуками — кулінарна класика. Цей рецепт з англійськими нотками, оскільки саме в Англії полюбляють свинину з яблучним соусом. М’ясо виходить м’яким та соковитим, не менш смачними є тушковані яблука. Рекомендую не економити й покласти її побільше.

ІНГРЕДІЄНТИ:

400-500 г свинини (краще брати вирізку),

3-4 яблука,

2 цибулини,

2-3 яйця,

50 мл молока,

3 ст. л. борошна,

1 ч. л. паприки,

перець чорний мелений,

прованські трави,

1 ч. л. сушеного часнику,

кориця,

мускатний горіх,

100 мл яблучного соку,

0,5 ч. л. цукру,

сіль.

ПРИГОТУВАННЯ:

Нарізати м'ясо порційними шматками і відбити як на відбивні. Кожен шматочок посолити та поперчити.

Яйця збити виделкою молоком, трішки підсолити.

Змішати борошно, сіль, трави, прянощі та сушений часник.

Запанірувати в цій суміші відбивні алишки панірування зберегти, воно ще знадобиться).

Вмочувати відбивні в яєчний кляр і обсмажити на розігрітій олії з обох сторін до золотавої скоринки.

Цибулю нарізати півкільцями, яблука часточками (видалити насіння, шкірочку залишити). У тій же сковорідці, де смажилося м'ясо обсмажити цибулю.

Коли цибуля стане прозорою, додати яблука та цукор.

Смажити ще декілька хвилин та додати панірування, яке залишилося.

Скласти відбивні в каструлю з товстим дном.

Зверху викласти яблука з цибулею, влити яблучний сік, обережно перемішати. Накрити кришкою і тушкувати 5-10 хвилин.

відбивні, м`ясо та субпродукти, відбивні з яблуками та прянощами, відбивна, свинина, страви зі свинини, страви з м`яса, м`ясо, рецепти з м`яса, англійська кухня

Коментарі:

  Так  Ні, дякую