ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Курячі гомілки в гранатовому соусі «Наршараб»

24 Травня 2021 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3110
Завдяки гранатовому соусу курятина виходить ніжною та соковитою.
Завдяки гранатовому соусу курятина виходить ніжною та соковитою. Фото: автора

М’ясо виходить ніжним та соковитим, а солодкий соус-маринад працює над апетитною скоринкою, роблячи її рум'яною, блискучою, злегка глянсовою.

Курка любить солодкі добавки — це давно стало справжньою кулінарною аксіомою, сперечатися з якою просто неможливо. Варто згадати хоча б популярний рецепт курки в кисло-солодкому соусі або ж крильця в медово-соєвому соусі. М’ясо виходить ніжним та соковитим, а солодкий соус-маринад працює над апетитною скоринкою, роблячи її рум'яною, блискучою, злегка глянсовою — вона так і притягує до себе всі погляди! Саме такою і вийде курка, запечена в гранатовому соусі «Наршараб».

«Наршараб» — це азербайджанський соус, який готують із граната і широко використовують у багатьох стравах. Він має дуже приємний фруктовий солодкий смак з легкою кислинкою. Консистенція в нього дуже густа, нагадує карамель, а тому чудово обволікає м'ясо, створюючи на його поверхні солодку ароматну плівку, яка під час приготування карамелізується.

ІНГРЕДІЄНТИ:

6 курячих гомілок.

Для маринаду:

1 зубок часнику,

3 ст. л. оливкової олії,

2-3 ст. л. соусу «Наршараб»,

3 ст. л. соєвого соусу,

1 ч. л. сухого орегано,

2 ч. л. французької гірчиці в зернах,

сіль,

суміш перців мелена,

карі.

ПРИГОТУВАННЯ:

Гомілки помити, обсушити, скласти в миску. Додати всі інгредієнти для маринаду.

Ретельно все перемішати, щоб маринад ретельно розподілився по всіх гомілках. Накрити м'ясо плівкою і залишити при кімнатній температурі на 30 хвилин. Потым викласти гомілки у форму для запікання. Зверху вилити весь маринад з миски.

Запікати в духовці при 200ºС протягом 40 хвилин.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: у формі залишається неймовірно смачнющий соус, тому до гомілок добре на гарнір подати рис, кус-кус чи булгур, поливаючи ним кашу.

гомілки, м`ясо та субпродукти, курячі гомілки, гомілки в гранатовому соусі наршараб, соус наршараб, курка, курятина, страви з курки, рецепти з курки, гомілки в гранатовому соусі

Коментарі:

  Так  Ні, дякую