Гаряча тема:
- Війна
Курка любить солодкі добавки — це давно стало справжньою кулінарною аксіомою, сперечатися з якою просто неможливо. Варто згадати хоча б популярний рецепт курки в кисло-солодкому соусі або ж крильця в медово-соєвому соусі. М’ясо виходить ніжним та соковитим, а солодкий соус-маринад працює над апетитною скоринкою, роблячи її рум'яною, блискучою, злегка глянсовою — вона так і притягує до себе всі погляди! Саме такою і вийде курка, запечена в гранатовому соусі «Наршараб».
«Наршараб» — це азербайджанський соус, який готують із граната і широко використовують у багатьох стравах. Він має дуже приємний фруктовий солодкий смак з легкою кислинкою. Консистенція в нього дуже густа, нагадує карамель, а тому чудово обволікає м'ясо, створюючи на його поверхні солодку ароматну плівку, яка під час приготування карамелізується.
ІНГРЕДІЄНТИ:
6 курячих гомілок.
Для маринаду:
1 зубок часнику,
3 ст. л. оливкової олії,
2-3 ст. л. соусу «Наршараб»,
3 ст. л. соєвого соусу,
1 ч. л. сухого орегано,
2 ч. л. французької гірчиці в зернах,
сіль,
суміш перців мелена,
карі.
ПРИГОТУВАННЯ:
Гомілки помити, обсушити, скласти в миску. Додати всі інгредієнти для маринаду.
Ретельно все перемішати, щоб маринад ретельно розподілився по всіх гомілках. Накрити м'ясо плівкою і залишити при кімнатній температурі на 30 хвилин. Потым викласти гомілки у форму для запікання. Зверху вилити весь маринад з миски.
Запікати в духовці при 200ºС протягом 40 хвилин.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: у формі залишається неймовірно смачнющий соус, тому до гомілок добре на гарнір подати рис, кус-кус чи булгур, поливаючи ним кашу.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: