ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Запечена тілапія в соєво-медовому маринаді

1 Червня 2021 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 857
Рибка виходить ніжною, з пікантними нотками. І все це — під апетитною сирною скоринкою.
Рибка виходить ніжною, з пікантними нотками. І все це — під апетитною сирною скоринкою. Фото: автора

Рибка виходить ніжною, з пікантними нотками. І все це — під апетитною сирною скоринкою.

Це просто розкішна страва — тілапія в соєво-медовому маринаді смакує пречудово! В такий спосіб можна приготувати і форель, і лосось, і сьомгу. Цікавий штрих рецепта — використання цитрусового соєвого соусу та сушеного імбиру. Риба взагалі любить лимон. Тому, якщо вам не вдасться знайти соєвий соус зі смаком цитрини, до маринаду можна додати звичайний, присмачивши його тертою лимонною цедрою.

ІНГРЕДІЄНТИ:

700-800 г філе тілапії (або іншої білої риби),

100-130 г сиру «Сулугуні»,

1 лимон.

Маринад:

3 ст. л. соєвого соусу (у мене цитрусовий),

1-1,5 ст. л. меду,

1 ст. л. лимонного соку,

2 ст. л. зернової французької гірчиці,

свіжозмелена суміш перців,

мелений імбир.

ПРИГОТУВАННЯ:

Розморожене філе тілапії змішати в мисці зі всіма компонентами маринаду. Додати скибочки лимона.

Все перемішати руками й залишити маринуватися мінімум на годину. Перекласти тілапію у форму для запікання. Зверху викласти скибочки лимона та залити маринадом, у якому маринувалася рибка.

Запікати в попередньо розігрітій духовці при 200°С близько 20 хвилин. Деко вийняти і розкласти на кожне філе 1-2 тонких скибочки сиру.

Запікати ще 5-10 хвилин, щоб сир підрум'янився.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: у мене філе було невеликих розмірів. Якщо у вас тілапія велика, можна на 4-5 хвилин збільшити час запікання.

тілапія, запечена риба, риба, риба та морепродукти, рецепти з риби, страви з риби, рибні страви, риба в соєво-медовому маринаді, риба запечена в маринаді

Коментарі:

  Так  Ні, дякую