Гаряча тема:
- Війна
Спеціальні рукавички. Молоді бульби перед очищенням ретельно помийте під струменем води для того, щоб повністю позбутися від залишків землі. Одягніть на руки спеціальні господарські рукавички з дуже грубого матеріалу. Також можуть підійти для цієї мети спеціальні рукавиці для пілінгу. Інтенсивно потріть кожну картоплину. При такому способі шкірка відокремиться практично відразу ж, а вода змиє її.
Губка для миття посуду. Використовувати слід її жорстку сторону. Можна скористатися також йоржиком або скребком для очищення кухонного приладдя. Як і в попередньому варіанті, картоплину треба тримати під струменем води. Вона буде змивати бруд зі шкіркою, а також сприятиме її відшаруванню.
Замочування у воді. Картоплю необхідно помістити в будь-яку ємність, яка закривається. Можна також використовувати дуже міцний пакет. Залити бульби холодною водою і залишити постояти деякий час, обов'язково накривши ємність кришкою. Якщо ви використовуєте міцний пакет, то просто щільно його зав'яжіть, щоб при цьому вода залишалася всередині. Потім потрясіть пакет або посуд, після чого злийте всю воду. За потреби повторіть процедуру кілька разів, поки вода не стане чистою.
Окріп і холодна вода. Для того, щоб шкірка змогла відійти від картоплі самостійно, треба спершу занурити її ненадовго в окріп, після чого одразу ж опустити в крижану воду. За потреби потерти бульби одна об одну.
Сіль. Промиту молоду картоплю підсушити та скласти в будь-яку ємність, що має кришку. Ідеально підійде пластикове відерце. Після цього засипати кілька столових ложок солі крупного помелу, щільно закрити ємність і гарненько її потрясти. Цю процедуру можна провести і в щільному поліетиленовому пакеті, помістивши у нього бульби із сіллю та міцно зав’язавши. Аби позбутися шкірки, пакет із картоплею треба інтенсивно покачати по столі, а потім промити овочі, змиваючи залишки шкірки. Вона злазить з бульб за рахунок скрабування. Цей спосіб вважається найкращим для дрібної молодої картоплі, розмір якої завбільшки з волоський горіх.
В «кожушку». Цей спосіб за лічені секунди дозволить почистити вашу картопельку в домашніх умовах. Для цього слід зварити неочищені, добре промиті бульби в каструлі, після чого опустити їх у крижану воду буквально на п'ять-десять секунд. Шкірка зніметься дуже швидко.
Овочечистка. Цей метод повністю безпечний навіть для дітей і здатний значно прискорити весь процес чищення молодих коренеплодів. Овочечистки бувають різних моделей і найпопулярніші серед них — прямі, що мають форму ножа, або так звані «рогатки». Є також моделі, що мають «плаваюче» рухливе лезо. Воно здатне повторювати всі вигини продукту і будь-які нерівності. За рахунок цього воно долає будь-які перешкоди без проблем.
На замітку: щоб після чищення молодої картоплі на пальцях не залишалося темних плям, потрібно заздалегідь змочити руки оцтом або розчином лимонної кислоти і, не витираючи, дати їм висохнути.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: