ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Салат з руколою, полуницею та сиром «Фета»

14 Червня 2021 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 697
Швидкий та простий в приготуванні салат, але вишуканий і неймовірно смачний.
Швидкий та простий в приготуванні салат, але вишуканий і неймовірно смачний. Фото: автора

Швидка та проста в приготування страва, але вишукана й неймовірно смачна.

Обожнюю нестандартні поєднання в їжі, тому з нетерпінням чекала сезону полуниць, щоб можна було спробувати нові салатні експерименти! Полуниця — це чудовий додаток до салатів. Її особливий аромат та кисло-солодкий смак ідеально відтіняють смакову гамму солоних сирів і горіхів.

ІНГРЕДІЄНТИ:

2 великих пучка руколи,

листя салату,

250 г полуниць,

200 г томатів чері,

150 г сиру «Фета»,

30 г мигдалю.

Для заправки:

80 мл оливкової олії,

30 мл бальзамічного оцту,

2 ст. л. соєвого соусу (в мене цитрусовий; за відсутності додати трішки тертої лимонної цедри),

1 ч. л. меду,

прованські трави,

трішки солі,

суміш перців свіжозмелена.

ПРИГОТУВАННЯ:

Горіхи підрум'янити на сухій сковорідці та подрібнити ножем.

У чашці змішати всі інгредієнти для заправки й залишити, щоб всі смаки розкрилися.

По тарілках розкласти руколу та листя салату (порвати руками). Розподілити зверху половинки томатів чері.

Рівномірно викласти кубики сиру «Фета» та четвертинки полуниці.

Полити салат заправкою та посипати дробленими горішками.



полуниця, салати з полуницею, полуниці, салат, салати, салати без майонезу, салат з руколою та полуницею, сезон полуниці, рецепти з полуницею, страви з полуницею

Коментарі:

  Так  Ні, дякую