ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Які спеції і прянощі додавати до консервації?

16 Червня 2021 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 938
Зробити домашню консервацію смачнішою допоможуть правильно підібрані спеції та прянощі.
Зробити домашню консервацію смачнішою допоможуть правильно підібрані спеції та прянощі. Фото: medindia.net

Зробити домашню консервацію смачнішою допоможуть правильно підібрані приправи.

Вони можуть надати домашнім заготовкам гостроти, пікантності, прянності або солодкості, а ще — збагатити їх вітамінами та продовжити термін придатності.

Базилік. Добре гармоніює з солодким перцем, помідорами і квасолею. Також його додають при маринуванні огірків, грибів, кабачків і патисонів.

Коріандр (кінза). Його використовують для додання аромату рибним, м'ясним і овочевим консервам. У кулінарії застосовуються, як листя, так і насіння.

Гострий перець. Це добавка для тих, хто любить консервацію з «вогником». Додасть пікантності та гостроти маринованим огіркам, помідорам й іншим овочевим асорті.

М'ята і меліса. М'ята надає заготовкам ментолового аромату, а меліса — лимонних ноток. Добре поєднується з усіма овочами, але особливо — із соліннями з огірків.

Часник. Це — класика консервування. Часник ідеально поєднується практично зі всіма овочами.

Розмарин та чебрець. Ці трави додадуть консервації пряного аромату. Він може вийти досить насиченим, тому краще обійтися маленькою гілочкою.

Петрушка. У консервації використовуються і корінь, і листя, і насіння. Найкраще підкреслить смак помідорів, огірків і кабачків.

Кріп. Для консервовання огірків і помідорів додають суцвіття кропу, які надають різносолам та маринадам особливого пряного аромату і смаку.

Естрагон (тархун). У домашніх заготовках він просто незамінний. Все завдяки речовинам, що містяться в його листі. Вони пригнічують ріст молочнокислих бактерій, сприяють збереженню кольору продукту, збільшують міцність, покращують смак і запах овочів. Естрагон застосовують при маринуванні й солінні огірків, томатів, грибів, для квашення капусти.

Запашний перець. Застосовують у вигляді горошку або в молотому вигляді. Вживається в овочевій консервації, соусах і маринадах.

Фото: publicdomainpictures.net

Лавровий листок. Просто незамінний при консервуванні овочів, грибів, риби, м'яса, дичини. Особливо добре гармонує з маринованими огірками, помідорами, капустою. Лавровий листок надає приємного смаку практично будь-якому продукту (крім солодкого). Однак не перестарайтеся, його надлишок може зіпсувати смак консервації.

Кориця. Приправа з яскраво-вираженим смаком. Використовується в маринуванні грибів, овочів, фруктів, приготуванні повидла, варення та джемів.

Гвоздика. Гвоздика, як і кориця, має цікавий аромат і вдало поєднується з різними інгредієнтами в маринадах при консервуванні грибів, овочів, фруктів, ягід, риби.

Кмин. Використовується при засолюванні томатів, огірків, при квашенні капусти, а ще — для засолювання сала.

Гірчиця. Її зерна використовуються при консервуванні овочів, грибів, риби. Гірчичний порошок застосовується при солінні огірків, кабачків, патисонів та помідорів, приготуванні соусів і маринадів.

Селера. Використовується при солінні й маринування огірків, патисонів, кабачків, грибів.

Пастернак. Цей овоч у деяких рецептах використовують для консервування овочів, при солінні огірків, томатів тощо.

Хрін. Листя хрону звичайного застосовують при засолюванні та консервуванні овочів, що надає їм особливого смаку та пружності.

Фото: fotolia.com

домашні заготовки, консервація, прянощі, спеції, порадник, домашній погрібець, спеції для консервації, домашнє консервування, домашня консервація

Коментарі:

  Так  Ні, дякую