ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Огірки з гірчицею мариновані

1 Серпня 2021 р. Ірина ОЛІЙНИК Гурман 3567
Мариновані огірочки із зернами гірчиці виходять хрумкими та злегка пікантними
Мариновані огірочки із зернами гірчиці виходять хрумкими та злегка пікантними Фото: автора

Рецепт смачних та пікантних огірочків на зиму.

Огірки, мариновані із зернами гірчиці, один з улюблених рецептів. Вони солодкуваті, хрумкі і водночас в міру пікантні. Смаку додають прянощі, нарізаний пластинками часник та зерна гірчиці. Кріп можна брати як гілочками, так і молоді суцвіття згодяться. Для консервації варто використовувати дрібні огірочки, тож вкладати їх найкраще у півлітрові банки. А ще цей рецепт передбачає стерилізацію та вкутування банок після того, як закриєте їх кришками.

Інгредієнти:

На 1 півлітрову банку: кілька гілочок кропу, один великий або два невеличких зубці часнику, нарізаних пластинками, 1 чайна ложка зерен гірчиці без вершечка, 3 горошини духмяного перцю, 5 горошин чорного перцю, 2 лаврових листки.

Маринад (вистачає на 8 півлітрових банок): 2 літри води, 1 скл. цукру (200-грамова), 4 ст. л. солі (рівно, без вершечка), 250 мл оцту. Кладемо у воду сіль та цукор, помішуючи доводимо до кипіння, щоб усе розчинилося. Вливаємо оцет та вимикаємо вогонь. Заливати огірки потрібно охолодженим маринадом.

Для маринування беремо невеличкі огірочки, бажано свіжозібрані.

Миємо їх та замочуємо на одну годину в холодній воді. Ще раз ретельно миємо та споліскуємо. Відрізаємо хвостики, лише з того боку, де була плодоніжка.

Очищений часник нарізаємо пластинками. Кріп миємо та даємо стекти воді. Беремо підготовлені спеції - перець, гірчицю, лавровий листок, які додаватимемо в банку.

У простерилізовані півлітрові банки викладаємо підготовлені продукти. Спочатку кладемо гілочку кропу, далі лавровий листок, духмяний та чорний перець, нарізаний пластинками часник, висипаємо гірчицю. Далі щільно викладаємо огірочки. Зверху – ще одну гілочку кропу.

Заливаємо в банки маринад. Накриваємо металевими кришками. Ставимо стерилізувати у гарячу воду в широку каструлю, дно якою встелене рушником. Стерилізуємо з моменту закипання 5-7 хвилин (огірочки мають ледь змінити колір).  Дістаємо банки і закриваємо металевими кришками. Перевертаємо їх дороги дном на встелену рушником поверхню та вкутуємо ковдрою до повного вистигання. 

Огірки, домашні заготовки, мариновані огірки, заготовки на зиму, консервація, маринади, засолювання, огірки з гірчицею

Коментарі:

  Так  Ні, дякую