Гаряча тема:
- Війна
Вони вважалися символом гостинності та доброзичливості, всіх поважних гостей зустрічали саме такими пирогами, а кожна наречена, за традицією, перед весіллям мала напекти пиріжків із різноманітними начинками для родичів чоловіка.
Рецепт розрепанців надіслала Леся Никитюк з Білогір’я для спецпроєкту «Фуд-гід Україною».
Це досить старовинний рецепт української кухні. Страва була і є дуже популярною на Поділлі. Готується з вечора, а печеться зранку. Розрепанець — це невеликий пиріжок, скріплений тільки по краях, із запеченою всередині начинкою: гороховою або квасолевою, а маштарка — традиційна українська начинка.
Час приготування: 1 година 30 хвилин. Порції: 4-6 порцій.
Інгредієнти:
Інгредієнти для тіста: 5 картоплин зварених у мундирах, 2 яйця (додатково 1 яйце для змащування пиріжків), 3 ст. л. Борошна, сіль за смаком.
Інгредієнти для начинки: 200 г гороху, 1 ст. л. смальцю, 2 цибулі, дрібка солі,дрібка цукру.
Інгредієнти для маштарки: 100 г ядер волоського горіха, 100 г гарбузового насіння, 2 цибулі, 2 ст. л. насіння льону, 4 ст. л. сметани 20 % жирності, дрібка меленого перцю, 1 ч. л. солі, ч. л. цукру.
Приготування:
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: