Гаряча тема:
- Війна
Традиційно їх подавали і як самостійну страву зі сметаною, і як гарнір до мяса, але в такому випадку лежні мали бути пісними. Звісно, як і серед більшості українських страв, рецепт приготування лежнів постійно видозмінювався. Але серед усіх є дещо спільне — і це картопля, з якої, власне, й робили пироги. Ну а начинка вже могла варіюватись.
Рецептом маначинських лежнів поділилася Людмила Лисак з села Маначин Волочищини для спецпроєкту «Фуд-гід Україною».
Час приготування: 50 хвилин. Порції: 4.
Інгредієнти:
Інгредієнти для лемішки: 5500 г гречаного борошна, 100 г пшеничного борошна, 800 мл окропу, ч. л. солі.
Інгредієнти для начинки: 300 г відвареної картоплі, 300 г кисломолочного сиру, 3 зубчики часнику, сіль за смаком.
Приготування:
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: