ye-logo.v1.2

Національна Спілка театральних діячів вимагає звільнення Петра Данчука

Культура 3018
з архіву редакції
Театрали стверджують, що Петро Данчук неспроможний забезпечити нормальної роботи колективу. Фото: з архіву редакції

Про це йдеться у офіційному листі, який голова Спілки Лесь Танюк направив до міністра культури України.

У листі вказано, що конфлікт між творчим колективом та гендиректором Хмельницького драмтеатру ім. М. Старицького, набув такого розмаху, що потребує втручання не лише театралів, профільного міністерства, але й правоохоронців. 

«З усього видно, що Петро Данчук неспроможний забезпечити нормальної роботи колективу, – йдеться у листі. – Висновок Спілки один: угоду з керівником має бути розірвано, а контрольно-ревізійному відділу міністерства доцільно було б перевірити стан справ у цьому давно вже хворому театрі».
Також голова театралів зазначив, що конфлікт у театрі виник не зараз, а ще у 2011 році. До його вирішення періодично долучалися державні та місцеві органи виконавчої влади, а також органи місцевого самоврядування, проте всі їх зусилля виявилися марними.
«Також у лютому-березні» цього року Міністерство рекомендувало начальнику управління культури, національностей та релігій Хмельницької обласної державної адміністрації Труновій І. М. вкотре вивчити стан справ у театрі та вжити відповідних заходів для налагодження морально-психологічного клімату в цій мистецькій установі, однак і після цього ситуація в театрі не покращилася, що стало приводом для безлічі скарг та звернень від його працівників про порушення їх трудових прав у державні, правоохоронні та інші органи», – йдеться у листі зверненні.
Нагадаємо, 10 акторів Хмельницького обласного музично-драматичного театру імені М.Старицького оголосили голодування, бо вважають, що «не може стільки часу тривати цей бєзпрєдєл, моральне приниження і деморалізація колективу! І щоб усі про це знали, але робили вигляд, що нічого не відбувається!».

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую