ye-logo.v1.2

У Хмельницькому покажуть історичний фільм за сценарієм Андрія Кокотюхи

Культура 2940
Хмельничани можуть потрапити на допрем
Хмельничани можуть потрапити на допрем'єрний показ фільму. Фото: girnyk.com.ua

Фільм «Червоний» хмельничани побачать до його офіційної прем’єри.

У Хмельницькому відбудеться допрем’єрний показ гостросюжетного історичного кінофільму «Червоний», знятого за романом відомого українського письменника і сценариста Андрія Кокотюхи.

Події фільму розгортаються у 1947 році, коли до сталінських таборів потрапляє воїн УПА Данило Червоний, який мусить пройти крізь пекло, каторги, переслідування кримінальних ватажків, підлість, зраду і відчай. У страшній м’ясорубці гине чимало прихильників сталінського режиму та борців за незалежну Україну. Однак Данило знаходить сили протистояти репресіям начальника табору і робить відчайдушну спробу вирватися на волю, піднявши перше повстання у таборі. І ув'язнені за колючим дротом раптом стають символами перемоги.

Промотур цього фільму розпочався ще 3 серпня 2017 року урочистою презентацією кліпу пісні «Ой у лузі червона калина» гурту «Гайдамаки» і Тоні Матвієнко, який створили на основі кінематографічного матеріалу «Червоного». Цей тур має охопити 24 міста, а загальнонаціональна прем’єра відбудеться на День Незалежності України, 24 серпня. Відтак, у хмельничан є можливість побачити цей фільм першими. До того ж представляти його у Хмельницькому будуть автор сценарію Андрій Кокотюха, режисер Заза Буадзе, виконавець головної ролі актор Микола Береза та інші члени знімальної групи.

Фільм «Червоний» покажуть вже цієї неділі, 20 серпня, у кінотеатрі імені Т. Шевченка (вул. Проскурівська, 40). Початок – о 17:15 годині. Квитки, вартістю 50 гривень, можна придбати у касі кінотеатру.

Довідка: У романі «Червоний» йдеться про героя, який бореться за ідеали вільної України в умовах протистояння ворожому тоталітарному режиму. Цей роман отримав відзнаку Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» як «Кращий історико-патріотичний твір». І за чотири роки витримав 8 видань.
Зйомки фільму за мотивами роману і сценарієм Андрія Кокотюхи проходили у Кривому Розі. Група побудувала два унікальних об’єкти – концтабір неподалік урвища «Провал СРСР» та шахту – каторгу на місці справжньої Кочубеївської шахти, яку не використовували з 1917 року. Тепер ці об`єкти стали частиною екскурсійного туристичного маршруту і дуже цікавлять мешканців та гостей Кривого Рогу.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую