ye-logo.v1.2

Картинами Валерія Франчука милуватимуться клієнти ПАТ «Хмельницькобленерго»

Культура 2396
Творче кредо Валерія Франчука: «Я творю для того, щоб люди не забували, що в них є душа. А, кажуть, вона вічна…»
Творче кредо Валерія Франчука: «Я творю для того, щоб люди не забували, що в них є душа. А, кажуть, вона вічна…». Фото: з архіву редакції

У Сервісному центрі товариства висітимуть роботи Народного художника України Валерія Франчука.

У вівторок, 12 вересня о 16 годині, в Сервісному центрі ПАТ «Хмельницькобленерго» відбудеться відкриття виставки картин Народного художника України Валерія Франчука.

Художник неодноразово приїздив до Хмельницького. Минулого року митець презентував для подолян виставку під назвою «Кобзар у творах Валерія Франчука», яка стала 170 в Україні.

Цьогоріч художник приготував іншу експозицію, на яку зарпошує усіх поціновувачів мистецтва.

Місце виставки: вул. Свободи, 57/2 (Сервісний центр ПАТ «Хмельницькобленерго». Вхід вільний.


Біографія Валерія Франчук:

Народився Валерій Олексадрович 10 вересня 1950 року в селі Зелена Красилівського району Хмельницької області.
Закінчив Київський державний художній інститут (нині Національна академія образотворчого мистецтва і архітектури) в 1986 році. Графічний факультет, майстерню станкової графіки. З 1990 року на творчій роботі.

З 1983 року проводить активну виставкову діяльність як в Україні так і за її межами, що сприяє інтеграції українського мистецтва до світової культурної спільноти. Творчий доробок митця за більш як 30 років складається з більше 3000 творів живопису і понад 700 графічних листів. На його рахунку більше сотні групових, республіканських і міжнародних художніх виставок та понад 150 персональних виставок в Україні і за її межами. Твори зберігаються у вітчизняних музеях, громадських організаціях, культурних центрах України та країн світу.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую