ye-logo.v1.2

Новий рік 2018: чим зайняти дитину на зимові канікули у Хмельницькому

Культура 6103
Проведіть зимові канікули з дітками насичено та цікаво
Проведіть зимові канікули з дітками насичено та цікаво. Фото: slovoidilo.ua

Ми склали детальний список, куди піти з дитиною наприкінці 2017-го і в перші дні Нового року у нашому місті.

Ось і настала пора, коли кожна дитина у передчутті дива. Миколая, Новий рік, Різдво - період, коли запах мандаринок і свіжої хвої, яскраві вогники гірлянд і мерехтливий сніг створюють атмосферу зимової казки, в яку так світло вірять діти.

У цей час діти особливо потребують родинного затишку, уваги і тепла. Їм потрібно подарувати незабуті враження, які огорнуть маленькі серця радістю і чарівними спогадами. Організувати своїм чадам дивовижне зимове свято нескладно: у Хмельницькому протягом місяця відбудеться безліч святкових заходів, вистав, концертів, майстер-класів для дітей.

Вже цього вівторка у Хмельницькому запрацює гостина святого Миколая. 19 грудня о 18.00 на майданчику перед кінотеатром імені Шевченка засвітять новорічні вогні на головній ялинці міста. Того ж дня відкриють гостину Святого Миколая. У Хмельницькому Миколай затримається надовго і роздаватиме гостинці аж до 14 січня. Протягом цього часу гостина працюватиме щодня з 17:00 до 19:00.

Миколай прийматиме діток поблизу головної ялинки

Також біля головної ялинки цілий місяць, з 19 грудня по 19 січня, триватиме різдвяний ярмарок і новорічний фестиваль, де на всіх чекає безліч ігор, конкурсів і розваг зі смачними подарунками:

- 20 грудня – 19 січня – конкурс на краще виконання колядки та щедрівки і конкурс художніх робіт новорічно-різдвяної тематики;
- 20-24 грудня, 12-13 січня, і 15-17 січня – новорічні дитячі гуляночки;
- 22-23 грудня – конкурси, ігри і розваги для дітей;
- 25-29 грудня, 3-5 січня і 10-11 січня – розважально-ігрові програми і спортивно-театралізовані дійства;
- 25 і 27 грудня – конкурсно-ігрові програми;
- 30 грудня – 2 січня – щедрування, новорічні розваги, концерти, ігри та конкурси.

Для кожної дитини Новий рік асоціюється найперше з святковою ялинкою. Тому для маленьких хмельничан організовують новорічні ранки біля ялинки у філармонії. На діток чекають казкові герої, веселі забави, конкурси і незабутні враження.

На дітвору чекають в обласній філармонії Фото: Ерудит.нет

Щоб усі малята встигли потанцювати біля новорічної ялинки, таких ранків буде аж три. Усі вони відбудуться в органному залі філармонії: 25 грудня о 14.00; 29 грудня о 10.00; 3 січня о 12.00. Вартість квитків: 35 гривень для дітей і 35 гривень для дорослих.

Для юних поціновувачів музичної творчості у Хмельницькому відбудеться концерт хору Хмельницької дитячої школи мистецтв «Райдуга». 20 грудня о 16.00 в органній залі Хмельницької обласної філармонії прозвучать твори сучасних композиторів, обробки українських пісень, твори композиторів-класиків та саундтреки до відомих кінофільмів. Вхід для всіх охочих вільний.

Хмельницький обласний музей до новорічних і різдвяних свят підготував цілу низку цікавих заходів для дітей від 6 років і дорослих. Буде і квест за мотивами легенди про Святого Миколая і багато майстер-класів, на яких дітвора робитиме подарунки своїми руками.

Святковий квест «Легенда про Святого Миколая» проходитиме щодня з 19 по 23 грудня о 11:00. А вже о 14 годині у ці ж дні відбуватимуться цікаві майстер-класи: з виготовлення ялинкових прикрас, розпису гіпсових композицій, текстильної композиції «Зимова казка» та інші.

У вівторок, 19 грудня, в обласному художньому музеї о 16:00 організують музичну вітальню, у середу у цю ж пору пройде зимовий кінозал, а в четвер - благодійна акція «Листівка добра». У п’ятницю новорчіний кінозал буде о 17:00, а в суботу о 16 годині для підлітків і дорослих проведуть психологічно-інтелектуальну гру «Мафія Проскурова».

Художній музей протягом тижня розважатиме діток. Фото: khm.gov.ua

Попередньо записатися і дізнатися додаткову інформацію про заходи можна за телефонами: (098) 717 39 82 (Аніта Немет) і (096) 665 43 86 (Ольга Нікітіна). Вартість участі – вхідний квиток до музею: 5 гривень (для учнів), 10 гривень (для судентів і пенсіонерів), 20 гривень (для дорослих). Вартість майстер-класів буде трохи дорожчою, залежно від матеріалів.

Маленькі хмельничани протягом зимових вихідних зможуть відвідати низку захоплюючих вистав. Театр ляльок «Дивень» запрошує малечу на новорічне дійство та виставу «Вінні-Пух». Вам покажуть веселого і милого ведмедика з тирсою в голові і його друзів – П’ятачка, Сову, Зайчика і Ослика І-А. Вистави пройдуть 23 грудня о 12 годині, 24 та 30 грудня о 12:00 і о 14:30.

Виставу «Любов до трьох апельсинів» зіграють 3 січня, о 12:00. Це історія про хворого принца, єдиними ліками для якого було змусити його розсміятися. Також у тетарі ляльок 13 січня, о 12 годині покажуть виставу «Різдвяна ніч», де дітлахи зможуть проникнутися теплою атмосферою і краще відчують магію Різдва. А вже 14 січня у цей же час хмельничанам покажуть виставу за мотивами казки «Коза і семеро козенят». Під час вистави «Уроки матінки кози» малеча дізнається, як себе поводити, чому не потрібно відкривати двері сірому Вовку і ще багато корисного.

Перелік вистав у Хмельницькому театрі ляльок вистав з 23 грудня до 28 січня. Фото: ua.dyven.org

Квитки на вистави можна придбати у касі театру (вул. Проскурівська, 46). Довідки за телефонами: 76-52-95, 76-48-69, (097) 838 73 92 (каса).

У середу, 27 грудня о 16:00, у Хмельницькому в філармонії покажуть казку для дітей «Щенячий патруль рятує Новий Рік». Події цієї історії відбулися напередодні Нового року в невеликому містечку під назвою «Бухта пригод». Там з-під головної ялинки міста зникли новорічні подарунки. Тож сміливі, дотепні, веселі та кмітливі щенята-рятувальники: Скай, Рокі, Зума, Гонщик і розумний хлопчик Зік Райдер –вирушають на їх пошуки. А допомагатимуть їм маленькі глядачі, присутні у залі.

Квитки на виставу можна придбати у касі філармонії. Їх вартість – 50-150 гривень. Дітям до 3-х років вхід безкоштовний (за наявності квитка у батьків).

Грандіозне шоу для всієї родини відбудеться 11 січня Хмельницькому. Вистава за мотивами найбільш касового за всю історію компанії «Walt Disney» мультфільму «Холодне серце». На відвідувачів чекають неймовірні пригоди, більше 40 персонажів, грандіозні декорації, яскраві костюми, чудова музика, захоплююче вогняне шоу, запаморочливі акробатичні трюки і сучасна хореографія.

«Холодне серце» – масштабна постановка продюсерського центру «Made in odessa». Фото: facebook.com

Шоу відбудеться у залі обласної філармонії, о 18:00. Квитки можна придбати на сайті «kasa.in.ua». Їх вартість – від 80 до 240 гривень. Дітям до 5-ти років включно, вхід – безкоштовний (за умови, якщо дитина сидить на руках у дорослого).

Також у Хмельницькому відкриють виставку робіт учасників міського конкурсу української народної іграшки та різдвяно-новорічної атрибутики «Сад ангельських пісень». Темою виставки будуть різдвяні ангели, які є захисниками і помічниками в добрих справах.

Відвідувачі зможуть поринути у теплу атмосферу зимових свят, помилуватися витворами вмілих рук юних майстрів. Фото: khm.gov.ua

Виставка триватиме з 20 грудня 2017 року до 19 січня 2018 року у Хмельницькій дитячій школі образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва (вул. Проскурівська, 67). Вхід – безкоштовний.

Книгарня «Є» запрошує юних хмельницьких читачів на майстер-клас зі створення книжечки спогадів. «Разом із досвідченим майстром кожен створюватиме невелику книжечку, малюватиме ілюстрації, писатиме спогади та цікаві тексти, а головне – дітлахи отримають приємні сувеніри», – кажуть організатори.

Дитяча субота «Сам собі книгар» розрахована на дітей віком від 7 років. Відбудеться вона 23 грудня, о 12 годині, у Книгарні «Є», (вул. Проскурівська, 7). Попередня реєстрація на захід за телефонами: (050) 172 58 47; (096) 336 22 82.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую