ye-logo.v1.2

Тиждень у Хмельницькому: куди піти 19-25 лютого

Культура 3976
Бажаємо вам гарного тижня і приємного дозвілля!
Бажаємо вам гарного тижня і приємного дозвілля!. Фото: FireStock

Програма заходів.

Новий тиждень – нові враження. На хмельничан знову чекають безліч цікавих подій і яскравих емоцій. І отримати їх містяни зможуть на неординарних виставках, театральних виставах, музичних концертах, корисних майстер-класах.

Для любителів музики гарна новина – цього тижня у Хмельницькому виступить рок-гурт «Друга ріка», пройде фестиваль патріотичної пісні та відбудеться концерт NOTRE DAME de PARIS, де сім солістів заспівають французькою мовою всесвітньовідомі сюжети.

У середу вперше в Хмельницькому відбудеться презентація "Прогноз 2018: виклики та можливості". Хмельничанам представлять збірку висновків експертів Українського інституту майбутнього про майбутнє інформаційних процесів у сферах міжнародної та внутрішньої політики, національної безпеки та оборони, економіки, інфраструктури, енергетики, правоохоронної та судової систем, освіти.

До Дня пам'яті Героїв Небесної Сотні у залі обласної наукової бібліотеки пройде урок-реквієм "Героїв Україна пам’ятає…".

Також не забувайте про виставки, які діють у нашому місті. У відділі мистецтв обласної універсальної наукової бібліотеки експонується виставка живопису нейрохірурга Віталія Літучого. Крім того, у Хмельницькому обласному художньому музеї представляють експозиції "Українське мистецтво другої пол. ХХ ст. — ХХІ ст.: полістилізм", "Зимові канікули. Живопис, керамика, скло з музейної колекції". У Хмельницькому обласному краєзнавчому музеї діє виставка «100 років боротьби. Українська революція 1917-1921 рр.». В арт-центрі «MASLO» показують виставку київського художника Івана Михайлова «Край землі». У приміщенні сервісного центру ПАТ "Хмельницькобленерго" (вул. Свободи 57/2) відкрили виставку фотографій "Спогади про літо" Миколи Шафінського. У «Галереї на Проскурівській» показують виставку «Локалітети», а в фотомузеї – «Луганський майдан. Сторінки спротиву». У виставковій залі Хмельницької дитячої школи образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва діє виставка-продаж творчих робіт «Мистецтво заради миру». А в в приміщенні музею історії міста Хмельницький показують виставку військової мініатюри «WW2micro. Друга світова в мініатюрі».

Отож, щоб не пропустити найцікавіше, плануйте своє дозвілля завчасно разом з Сайтом Є.

ПРОГРАМА ЗАХОДІВ

Понеділок (19 лютого)

Фото: автора

Лекція «Як прочитати геть усе, але не гаяти час на книги»

Як відомо, усі, хто висловлює думку про книгу, поділяються на: а) тих, чия думка навряд чи варта уваги; б) тих, що звучать переконливо, але невідомо, наскільки їх думка є об’єктивною, тобто не надиктованою власними вподобаннями або зацікавленістю видавництв; в) майстрів високого рівня, здатних перетворити критику на окремий жанр мистецтва, на фоні якого губляться книги, про яку йшлося. Саме про те, що таке смак до літератури і як його сформувати, розкаже на своїй лекції Микола Палига.

Коли: 18:30

Де: Книгарня «Є», вул. Проскурівська, 2

Вартість: безкоштовно

Лекція «Перформативні практики. Історії. Зв'язки»

Лекцію проводитиме мистецтвознавиця, художниця, кураторка Аніта Немет у рамках проекту"Перфоманс. У присутності тіла".

Коли: 18:30

Де: Центр розвитку театру "Час Т", вул. Проскурівського підпілля, 71

Вартість: безкоштовно

Вівторок (20 лютого)

Фото: Українська правда

Урок-реквієм "Героїв Україна пам’ятає…"

Цей день відзначається щорічно. Саме в ці дні чотири роки тому під час Революції Гідності протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого піку. 20 лютого 2014 року загинуло найбільше активстів Євромайдану.

Коли: 14:00

Де: Читальний зал Хмельницької ОУНБ, вул. Героїв Майдану, 28

Вартість: безкоштовно

Марш Героїв Небесної Сотні 

У Хмельницькому Марш Героїв розпочнеться від пам’ятника «Ангел Скорботи». Він пройде вулицями Проскурівською, Подільською, Кам’янецькою до майдану Незалежності. Там учасники маршу покладуть квіти до меморіалу загиблим Героям Небесної Сотні та російсько-української війни, а після цього біля пам’ятника Героям Небесної Сотні, що на перехресті вулиць Соборної та Героїв Майдану, відбудеться панахида за загиблими та мітинг.

Прямий ефір маршу запланований на сторінці Сайту "Є" в "Фейсбуці"

Коли: 16:00

Де: Пам'ятник "Ангел Скорботи"

Вартість: безкоштовно

Середа (21 лютого)

 

Фото: theatrestaritsky.com.ua, facebook.com

Балет «Есмеральда»

Хореографічна вистава "Есмеральда" мовою танцю розповідає романтчну історію життя та кохання молодої циганки. Дівчині доводиться зробити складний вибір між вірністю і життям.

Коли: 18:30

Де: Хмельницький академічний театр ім. М. Старицького, вул. Соборна, 60

Вартість: 35-80 гривень

Презентація "Прогноз 2018: виклики та можливості"

Запрошують представників місцевих органів влади, депутатів міського та обласного рівня, лідерів громадської думки, громадських активістів, підприємців, що бажають бути на крок попереду викликів сьогодення.

Коли: 11:00

Де: Агенція сталого розвитку "АСТАР", вул. Героїв Майдану, 38

Вартість: безкоштовно

Дегустація вина “Невідома Грузія”

Грузія не схожа на жодне інше мсце на Землі. Давні традиції, унікальні технології, автохтонні сорти, історія виноробства, яка нараховує тисячоліття. "Бріош" запрошує на дегустацію нетипових для українського ринку вин із Грузії за традиційною кахетинською технологією з витримкою в квеврі.

Коли: 19:00

Де: Винотека "Бріош", вул. Проскурівсього Підпілля, 70

Вартість: 275 гривень

Майстер клас "Життя як проект"

На майстер класі розглянуть причини дефіциту часу, окреслять методи управління часом, з'ясують крадіїв часу. Наскільки реально влаштувати своє життя як проект? Майстер клас це покаже.

Коли: 9:30

Де: Хмельницька гуманітарно-педагогічна академія, вул. Проскурівського Підпілля, 129

Вартість: 150 гривень

Четвер (22 лютого)

Фото: theatrestaritsky.com.ua

Комедія "За двома зайцями"

Гарна, але бідна чи багата, але з довгим носом - кого обрати? Класика не вмирає, Голохвості тим паче. Нова вистава старої п'єси. І хоча всі знають, що буде, коли поженешся за двома
зайцями, Голохвастий усе ж таки спробує.

Коли: 18:30

Де: Хмельницький академічний театр ім. М. Старицького, вул. Соборна, 60

Вартість: 35-80 гривень

Круглий стіл «Символи національної ідентичності»

Захід приурочений до 100-річчя затвердження тризуба державним гербом УНР. Серед напрямкв роботи: історія виникнення та історичне значення Тризуба, українська національна символіка як репрезентант національної ідентичності.

Коли: 15:00

Де: Музей історії міста Хмельницький, вул. Проскурівська, 30

Вартість: безкоштовно

Івент "HR-правила на кожен день"

HR - одна з найважливіших функцій бізнесу, що допомагає налаштувати взаємодію усіх процесів і підрозділів. Цей івент буде корисним для спеціалістів із персоналу, власників бізнесу,

Коли: 18:30

Де: Кm Code'n'Coffee, вул. Зарічанська, 3/2

Вартість: 200 гривень за умови сплати до 21 лютого; 300 гривень - у день заходу

Розважальна гра Quiz, please!

Це весела інтелектуальна гра, у ході якої команди змагаються між собою, відповідаючи на запитання з різних сфер знань. Переможці отримують цінні призи. Це унікальний спосіб поєднати веселі посиденьки з друзями в пабі з драйвовою командною грою, перевірити свої знання й познайомтися з новими людьми.

Коли: 19:00

ДЕ: Арт-кафе "Диканька", вул. Подільська, 93

Ваіітсть: 50 гривень

Тренінг "Школа для батьків - 2"

Курс має на меті допомогти батькам у доброму вихованні дітей, фундаментом якого є взаєморозуміння, спілкування та формування характеру дитини згідно ціннісних орієнтирів. Курс буде цікавим усім, хто працює з дітьми.

Коли: 18:30

Де: ХОБФ "Карітас", вул. Зарічанська, 10/3

Вартість: 150 гривень

П'ятниця (23 лютого)

 

Фото: з архіву

Відкриття виставки "Рефлекторний взаємозв'язок"

Виставка репрезентує творчість, живописні надбання, пошуки однойменного гурту мисткинь (Катерина Бішарєва, Світлана Мельничук, Юлія Романова, Мар'яна Собків, Наталія Тимченко), а також творчість і педагогічну діяльність їхнього наставника - відомого митця, поета, філософа, мистецтвознавця, члена Національної спілки художників України, академіка МАФОБ - Едварда Міляра. Чекаютьна всіх охочих.

Коли: 16:00

Де: Хмельницький обласний художній музей, вул. Проскурівська, 47

Вартість: безкоштовно

Коучинг "Життя на максимум"

Як жити на максимум? Саме на це питання можна знайти відповідь, відвідавши триденний тренінг. Подивитися на своє життя збоку, знайти ефективні ресурси в собі, побачити нові можливості, які знаходяться буквально під носом. "Життя одне і його варто прожити на максимум", - стверджують організатори.

Коли: 10:00

Де: Агентство "Розвиток", вул. Зарічанська, 34/2

Вартість: 3800 гривень

Фестиваль патріотичної пісні "Ми - українці!"

У концерті візьмуть участь київський гурт"Рутенія", відомі українські письменники, громадські діячі брати Капранови, співак Анатолій Говорадло, військовий капелан Лора Когут, автор-виконавець співаної поезії Неля Франчук, бард Ігор Білий та Народний артист України - бард Володимир Смотритель.

Коли: 18:30

Де: Хмельницька обласна філармонія, вул. Гагаріна, 7

Вартість: безкоштовно

Субота (24 лютого)

Фото: www.drugarika.com

Концерт гурту "Друга Ріка"

Друга Ріка розпочинає новий всеукраїнський тур "Піраміда". Усе життя людина будує свою піраміду з перемог, невдач, зустрічей, випадків. "Цей альбом, ця "Піраміда" - є те, ким ми хотіли бути все своє життя", - розповів Валерій Харчишин.

Коли: 19:00

Де: Хмельницький академічний театр ім. М. Старицького, вул. Соборна, 60

Вартість: 250-590 гривень

Зустріч "Mobile Development"

Вивчаєш Android, але сумніви й питання залишились і не знає, де шукати відповіді? На зустрічі тобі відповідять, покажуть і розкажуть усе, що треба знати з цього питання. Спікер - Женя Кондратюк.

Коли: 17:00

Де: Circle, вул. Грушевського, 66/1

Вартість: безкоштовно за умови реєстрації

Дитяча вистава "Марійка та Ведмідь"

Одного разу маленька Марійка заблукала в лісі й набрела на хатинку. Там жив дуже сердитий, неохайний, неввічливий Ведмідь, але х дуже добрим серцем, як потім з'ясувалося. Марійка стала справжнім другом для Ведмедя і допогла йому зрозуміти, як це гарно - бути щедрим на добро.

Коли: 12:00

Де: Хмельницький академічний обласний театр ляльок "Дивень", вул. Проскурівська, 46

Вартість: 25-30 гривень

Зустріч ресурсної групи для молодих матусь

Ресурсна група для молодих матусь - це місце перезавантаження, гармонізації, підтримки, часу для себе, прийняття й розуміння, мотивації. Разом із психологом ви можете знайти баланс між усіма сферами життя, наповнити себе, зрозуміти себе та близьких, вибудувати психологічні кордони та багато іншого. Група діятиме впродовж 2018 року на постійній основі (з незмінними учасниками).

Коли: 15:00

Де: БЦ Luxury, вул. Проскурівська, 74А, офіс 26

Вартість: 180 гривень

Неділя (25 лютого)

Фото: ivona.bigmir.net

Концерт Les meilleures chansons de NOTRE DAME de PARIS

Сім дивовижних голосів під надриви скрипок і плач віолончелей, змусять заново пережити, знову повірити і в який раз закохатися в красу. Заплутавшись в чаклунстві прекрасного, глядач отримає унікальну можливість емоційно очиститися, забути про тривоги, відчути неповторний смак легенди.

Коли: 19:00

Де: Обласна філармонія, вул. Гагаріна, 7

Вартість: 250-700 гривень

Казка "Не хочу бути собакою"

У тридев'ятому царстві, у тридев'ятому дворі жили собі, були собі Півень та Кіт. Працювали кожен на своїй посаді: Півень - півнм, Кіт - котом. Одного ранку двір облетіла новина, що з'явилося вакантне місце собаки, до якого додається шикарна будка та яскравий ланцюг. От Півень та Кіт почали зазіхати на таку привабливу посаду, але в дворі з'являється справжній Собака...

Коли: 12:00

Де: Хмельницький академічний театр ім. М. Старицького, вул. Соборна, 60

Вартість: 35-80 гривень

Вистава "Назар Стодоля"

Виставу про взяємостосунки батьків і дітей, кохання та зраду поставив режисер театру Володимир Борисяк. Стилістично в декораціях художник відтворив українське село, використав елементи козацького побуту. А доповнить усе це спеціальна музична добірка.

Коли: 18:30

Де: Хмельницький академічний театр ім. М. Старицького, вул. Соборна, 60

Вартість: 35-80 гривень

Дитяча вистава "Сніговички і сонечко"

Ця історія - про двох Сніговичків, які вирушили на пошуки Сонечка. Сніговички хочуть просити його не приходити, адже тоді вони розтануть. Але по дорозі Сніговички зустрічають звірят, які мерзнуть і голодують без тепла. Тоді мандрівники просять Сонечко прийти швидше. Сніговички розтають, а на їхніх місцях виростають прекрасні квіти.

Коли: 12:00

Де: Хмельницький академічний обласний театр ляльок "Дивень", вул. Проскурівська, 46

вартість: 25-30 гривень

Про більше подій дізнавайтеся у розділі «Афіша» сайту «Є»
Якщо Ви знаєте, про якийсь захід, але не знайшли його у «Афіші», будемо вдячні, якщ о повідомите. Це можна зробити за телефоном: 067 905 95 55, написати на електронну скриньку [email protected], або через форму «Додати подію» у розділі «АФІША» сайту «Є». Для цього потрібно вказати назву події, її опис, місце, дату і час проведення, а також власний номер телефону для перевірки інформації.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую