ye-logo.v1.2

Віктор Павлік і «Галявина байок» – у Чорному Острові проведуть Всеукраїнський фестиваль

Культура 4974
Анатолій Бєлєванцев переконаний, що Чорний Острів буде відомий далеко за межами Хмельниччини.
Анатолій Бєлєванцев переконаний, що Чорний Острів буде відомий далеко за межами Хмельниччини.. Фото: зі сторінки Фейсбук

Вже у цю суботу на Хмельниччину з’їдеться чимало любителів розваг та гумору!

14 липня у Чорному Острові відбуватиметься Всеукраїнський фестиваль народного мистецтва та ремесел «Чорноострівський ярмарок».

За словами головного спеціаліста відділу освіти, культури і туризму Чорноострівської громади Анатолія Бєлєванцева, такий фестиваль проводиться вперше, але не востаннє. Адже у громаді функціонує літературно-краєзнавчий музей імені Леоніда Глібова, відомого байкаря.

«Музей є нашою історичною родзинкою, тому що Леонід Глібов працював в Чорному Острові півтора року і найплідніший період його творчості проходив саме тут. Перебуваючи у Чорному Острові він написав 74 байки, 2 пісні та декілька своїх п’єс», – розповідає Анатолій Бєлєванцев.

В рамках фестивалю у Чорному Острові планують відкрити «Галявину байок». Це буде своєрідною родзинкою, адже у парку розмістять дерев’яні скульптури, які відображають героїв тих байок, які писав Глібов у Чорному Острові.

Першою буде байка «Щука», а щороку галявину доповнюватимуть іншими героями-скульптурами.

На фестиваль, за словами Анатолія Васильовича приїдуть представники шести областей.

«Таким чином ми хочемо прокласти містки між областями та громадами. До прикладу, до нас їдуть колективи з Миколаївської області, теж з ОТГ, і ми хочемо бачити, як все відбувається у них, налагодити культурно-мистецькі зв’язки. Ми робимо це для того, щоб наші колективи могли поїхати в інші міста, мали можливість розвиватися», – каже Бєлєванцев.

У громаді кажуть, цього року зроблять перший фестиваль, можливо не такий масштабний, а вже наступного – збудуть спеціальні локації для справжнього ярмарку.

До речі, у програмі фестивалю «Алея майстрів», де можна буде придбати вироби декоративно-ужиткового мистецтва, ярмарки, екскурсії по селищу та у музей Леоніда Глібова. Для малечі працюватиме містечко атракціонів та справжній квест «У пошуках панського скарбу». А на останок усіх розважатиме народний артист України Віктор Павлік!

 

Читайте також: Афіша заходів на 13-15 липня

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую