ye-logo.v1.2

«І ми цей шлях пройшли»: Кузьма Матвіюк презентував у Хмельницькому книгу

Культура 2830

У своєму літописі колишній політв’язень розповів про боротьбу українців за свободу.

Вчора, 19 вересня у Хмельницькому відбулася презентація книги почесного громадянина міста Кузьми Матвіюка «І ми цей шлях пройшли». У приміщені бібліотеки №8 прийшли друзі та знайомі автора, подільські письменники та громадські активісти, щоб привітати автора з презентацією рукопису.

У своєму виступі Кузьма Іванович розповів, що в основу сюжету книги лягли події із періодів безперервної боротьби українців за свободу – від 60-х років минулого століття до відновлення української державності і перших років становлення незалежності.

«І ми цей шлях пройшли» - це крига про життя, про те, що Україна нам дісталась не просто, а завдяки величезним жертвам і мукам. В цій книзі справжня історія дисидента, шісдесятника, Рухівця!», - висловився друг автора Ігор Стукан.

  

Цінність книги «І ми цей шлях пройшли» в тому, що її автор був не лише свідком, але й активним учасником тих подій, які відбувалися в країні від 60-х років минулого століття до наших днів.

Заслужений працівник культури України Петро Слободянюк у передмові книги написав: «Ця книга є не тільки книгою спогадів про суспільно-політичні і соціальні події, але й суттєвим аналізом ситуації політичної боротьби в Україні в умовах «розвиненого соціалізму», що в сукупності з іншими політичними процесами призвели до розвалу Радянського Союзу і утворення незалежності Української держави».

Друзі та знайомі автора, подільські письменники та громадські активісти, прийшли привітати Кузьму Івановича з презентацією книги.

Цінність книги «І ми цей шлях пройшли» в тому, що її автор був не лише свідком, але й активним учасником тих подій, які відбувалися в країні від 60-х років минулого століття до наших днів, що робить книгу правдивим літописом призабутих сторінок нелегкої української історії боротьбі за національну незалежність.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую