ye-logo.v1.2

Хмельничанам презентували понад чотири десятки колекцій світловідбиваючого одягу (ФОТО)

Культура 5140
Щороку фінал конкурсу відбувається в різних містах України
Щороку фінал конкурсу відбувається в різних містах України. Фото: автора

Творці колекцій доводили, що безпечний одяг може бути модним.

У Хмельницькому відбувся фінал IV всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «Прорив легкої промисловості України». Учні 38 професійно-технічних навчальних закладів різних міст України презентували членам журі та хмельничанам 45 колекцій одягу. Цього разу конкурс присвятили темі безпеки дорожнього руху серед молоді.

Показ колекцій «Безпека як тренд» пройшов в колишньому ТЦ «Європа». Як зазначила одна з організаторів конкурсу, радник Міністра освіти і науки України, голова Національного партнерства в легкій промисловості України Голда Виноградська, доводити необхідність використання світлоповертаючих елементів в одязі в темну частину доби не має потреби.

«Для того, щоб цей тренд став масовим в Україні, окрім розробок безпечного одягу, необхідно, щоб його виробництво підтримала промисловість. Тому на показ було запрошено представників виробників одягу», - розповіла Голда Виноградська.

Колекції, які створили конкурсанти, можуть впроваджуватися у масове виробництво.

Головним елементом одягу всіх колекцій стала світловідбиваюча стрічка. Юні дизайнери змогли вдало використати світловідбиваючі елементи у різних стилях одягу. Національне вбрання, шкільна форма, повсякденний одяг та спортивний одяг – усе це та більше демонстрували на подіумі.

Учасники конкурсу змагалися у трьох номінаціях: сучасний спортивний одяг, сучасний шкільний одяг, сучасний молодіжний одяг. За результатами оцінок журі, 1-ше місце у номінації "Сучасні шкільні колекції" здобули учні ДНЗ "Хмельницький центр ПТО сфери послуг". Кращими у номінації "Сучасний спортивний одяг" стали вихованці ДНЗ "Харківське ВПУ сфери послуг". А кращою молодіжною колекцією визнано роботу учнів ДНЗ "Березівське ВПУ Одеського національного політехнічного університету".

Багато колекцій були виконані у яскравих кольорах.

У такому вбранні пішохід точно буде більш помітним.

На показ прийшло чимало хмельничан.

Минулого року фінал конкурсу відбувався у Харкові.

Колекція "Яскраві флікери з маленького міста".

Були презентовані колекції на етнотематику.

Хмельницькі байкери долучились до показу "безпечного одягу".

Колекції дитячого одягу вирізнялися яскравістю.

 

У такому вбранні не лише безпечно, але й зручно.

Хмельницькі поліцейські теж долучилися до заходу.

Шкільну форму юні дизайнери також зробили "безпечною".

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую