ye-logo.v1.2

Вихідні у Хмельницькому: афіша заходів на 5-7 квітня

Культура 2043
Шукайте найцікавіші події міста в нашій афіші
Шукайте найцікавіші події міста в нашій афіші. Фото: ілюстрація shutterstock.com

Програма заходів.

Сьогодні до Хмельницького приїжджає "Лісапетний батальйон", який презентує хмельничанам свій новий альбом. У театрі Старицького покажуть виставу "Лазанья по-французьки" - комедію, у якій усі так загралися, що часом не можуть згадати, хто вони і кого повинні зображати.

В суботу обласний центр приєднається до всесвітньої акції  "День неспішного мистецтва". Акцію проведуть в художньому музеї. Цього ж дня відбудуться презентації одразу двох цікавих книг за участі авторів.

Не забувайте про виставки, які діють у нашому місті. У Хмельницькому обласному художньому музеї демонструють виставку плакатів Володимира Карвасарного "Грані життя". У четвер у музеї-студії фотомистецтва відкрили всеукраїнську художню фотовиставку "Погляд - 2018". Сьогодні відбудеться відкриття фотовиставки "Пам’ятки України". Хмельничанам продемонструють роботи, що перемогли у конкурсі від "Вікімедіа Україна" у 2017-2018 роках. Цього ж дня в арт-центрі "Масло" відкриють виставку Даніїла Ревковського та Андрія Рачинського "Кіптява".

Щоб ви не пропустили найцікавіше, Сайт Є підготував для вас чергову підбірку подій, які відбудуться протягом вихідних у Хмельницькому.

 ПРОГРАМА ЗАХОДІВ

П'ятниця (5 квітня)

Фото: wikilovesmonuments.org.ua

Фотовиставка «Пам’ятки України»

Відбудеться презентація виставки фотографій «Вікі любить пам’ятки», що перемогли у конкурсі від «Вікімедіа Україна» у 2017-2018 роках. Відвідувачі виставки побачать фото, що стали переможцями у номінаціях «Найкраще фото конкурсу» за два останні роки конкурсу, а також фото, що перемогли у спецномінації «Єврейська спадщина». Усього у виставці візьмуть участь 26 світлини 12 авторів: і професіоналів, й аматорів.

Коли: 11:00

Де: Хмельницька міська централiзована бiблioтечна система, вул. Подільська, 78

Вартість: безкоштовно

Виставка Даніїла Ревковського та Андрія Рачинського «Кіптява»

Мистецька практика Даніїла Ревковського та Андрія Рачинського базується на дослідженні та звертається до соціальної проблематики. Рік тому вони представили роботу, присвячену електротранспортній трагедії у Кам’янському 1996 р., “КТМ-5” на виставці номінантів премії PinchukArtCentre. У виставці “Кіптява” художники презентують результати тривалого дослідження соціального середовища міста Кам’янське (до 2016 — Дніпродзержинськ) — міста з бентежною екологічною ситуацією, економічною та, як наслідок, демографічною кризою, пов’язаною із занепадом промисловості.

Коли: 18:00

Де: Арт-центр "MASLO", Старокостянтинівське шосе, 20/3

Вартість: безкоштовно (18+)

Лекція «Мета_діч(ка) поколінь: контр-едіпальний ресентимент»

Упродовж трьох весняних місяців 2019 року Хмельницький обласний художній музей здійснює освітньо-виставковий проект "АРТперетин. Єгоров. Ройтбурд. Гусєв. Відкрита майстерня", що реалізується за підтримки програми Culture Bridge та фінансується Європейським Союзом. У планах проекту на квітень, крім продовження експонування масштабної виставки, щільна екскурсійна, лекційно-дискусійна програма від знаних українських мистецтвознавців.Відбудеться лекція теоретика мистецтва, куратора Олександра Сушинського.

Коли: 17:00

Де: Хмельницький обласний художній музей, вул. Проскурівька, 47

Вартість: студенти - 15 грн.дорослі - 25 грн

Вистава "Лазанья по-французьки"

Легкі, невибагливі, бульварні комедії відомого французького комедіографа Марка Камолетті з успіхом йдуть не тільки у Франції, але й у Великобританії, Фінляндії, Німеччини. Візьміть афішу будь-якого театру і обов'язково знайдете у ній «Гарнір по-французьки» або «Занадто одруженого таксиста». У своїх витворах Камолетті висміює пікантні життєві ситуації, які мають місце й у нашому житті, можливо, у цьому причина того шаленого успіху, яким користуються його комедії.

Коли: 19:00

Де: Хмельницький обласний академічний музично-драматичний театр ім. М. Старицького, вул. Соборна, 60

Вартість: 150-350 гривень

Концерт Лісапетного Батальйону

Наталія Фаліон та Лісапетний Батальйон презентують новий альбом та всі хіти.

Коли: 19:00

Де: Хмельницька обласна філармонія, вул. Гагаріна, 7

Вартість: 140-300 гривень

Субота (6 квітня)

Фото: ілюстрація uzhgorod.net.ua

Презентація книжки Івана Байдака "Чоловік з моїм іменем"

«Чоловік з моїм іменем» захоплює можливістю ввійти у світ себепізнання, світ, де переплітається минуле й майбутнє, а найкраща подорож починається, щойно отримуєш шанс повернутись на початок шляху.Наприкінці презентації відбудеться автограф-сесія автора.

Коли: 16:00

Де: Центральна міська бiблioтека, вул. Подільська, 78

Вартість: безкоштовно

Дитяча вистава "Сни про Вінні"

Для найменших поціновувачів театрального мистецтва підготували виставу "Сни про Вінні".

Коли: 12:00

Де: Хмельницький академічний обласний театр ляльок "Дивень", вул. Проскурівська, 46

Вартість: 28-30 гривень

Акція "Slow Art Day"

Цієї суботи Хмельницький вперше долучиться до міжнародної акції «День неспішного мистецтва». В обласному художньому музеї відберуть кілька творів мистецтва з різних експозицій, на споглядання яких пропонують витратити цілу годину. «Акція «Slow Art Day» була ініційована ще 11 років тому в США. Цього року ми пропонуємо вперше як хмельничанам, так і гостям міста, долучитися до акції та присвятити більше часу для споглядання одного твору мистецтва.

Коли: 15:00-16:00

Де: Хмельницький обласний художній музей, вул. Проскурівська, 47

Вартість: безкоштовно

Дитяча вистава «Бебі-бум»

У маленькому просторі з’являється відчуття, що ти всередині казки, і діти повністю занурюються в пригоди: для них це не театр, а гра. Ляльки та актори знаходяться в безпосередній близькості від глядачів. Це створює домашню затишну атмосферу, ідчуття комфорту, ефект єднання і максимального занурення в події для малюків. Сюжети прості і зрозумілі малюкам. У виставі постійно чергуються активності «перегляд вистави — гра», так малюк не встигає занудьгувати і відчуває себе безпосереднім учасником того, що відбувається.

Коли: 10:30

Де: Хмельницький театр ляльок "Дивень", вул. Проскурівська, 46

Вартість: 40 гривень

Майстер-клас "Інтуїтивний живопис для діток"

Інтуїтивний живопис - унікальна методика для дітей, які хочуть малювати. Полегшує процес самопізнання, розвиває творчий потенціал. Рівень підготовки не має значення.
Коли6 16:30
Де: Арт-центр "MASLO", Старокостянтинівське шосе, 20/3
Вартість: 230 гривень

Презентація нового роману Гаськи Шиян «За спиною»

Війна на Сході ставить перед вибором не лише чоловіків, але і їхніх жінок і подруг. І не кожна з них готова піддатися суспільному тиску і погодитися із загальноприйнятим сценарієм та прийняти роль, яка належиться жінці, яка чекає в тилу. В основі роману історія 27-річної Марти. Її бойфренд у зв’язку з війною на сході нашої країни отримує повістку й вирішує проміняти затишне життя, хорошу роботу і саму Марту на бліндажі. Це руйнує звичний стан речей і їхнє сприйняття. Урешті дівчина й сама вирішує змінитись та переосмислити реальність. Ситуації, люди, локації - усе це підштовхує саме до цього.

Коли: 18:00

Де: Книгарня "Є", вул. Проскурівська, 2

Вартість: безкоштовно

Неділя ( 7 квітня)

Фото: ілюстрація Vgorode.ua

Концерт гурту "МЕРІ"

Український рок-гурт, створений у 1996 році в місті Трускавець. Лідер гурту — Віктор Винник. Зараз цей авторський проект має назву «Віктор Винник і «МЕРІ». У творчому доробку — 4 студійні альбоми: «Мерідіани» (2007), «Війни в прямому ефірі» (2010), «Кулями любов...» (2014) та «Я z України» (2016), 20 кліпів.

Коли: 18:00

Де: Міський будинок культури, вул. Проскурівська, 43.

Вартість: 150-200 грн

Дитяча вистава "Івасик-Телесик"

Історія про Івасика-Телесика, його пригоди, злу відьму, діда та бабу - стара добра казка, але в театрі.

Коли: 12:00

Де: Хмельницький академічний театр ляльок "Дивень", вул. Проскурівська, 46

Вартість: 28-30 гривень

Про більше подій дізнавайтеся у розділі «Афіша» сайту «Є»

Якщо Ви знаєте, про якийсь захід, але не знайшли його у «Афіші», будемо вдячні, якщо повідомите. Це можна зробити за телефоном: 067 905 95 55, написати на електронну скриньку [email protected], або через форму «Додати подію» у розділі «АФІША» сайту «Є». Для цього потрібно вказати назву події, її опис, місце, дату і час проведення, а також власний номер телефону для перевірки інформації.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую