ye-logo.v1.2

Кращі фото пам’яток культурної спадщини України показали у Хмельницькому

Культура 4853
У Хмельницькій міській центральній бібліотеці виставка фотографій буде проходити до 5 травня
У Хмельницькій міській центральній бібліотеці виставка фотографій буде проходити до 5 травня. Фото: автора

На виставці представлено 26 світлин 12 авторів.

У 2017-2018 роках громадська організація «Вікімедіа Україна» вчергове провела українську частину масштабних фотоконкурсів, метою яких є отримання фотографій усіх пам’яток культурної та природної спадщини України. Тепер з фото конкурсантів зробили тематичну виставку «Вікі любить пам’ятки», яку уже встигли показати у різних містах України. 

Змогу побачити світлини мають і хмельничани. Їх представили сьогодні, 5 квітня, у центральній міській бібліотеці (вулиця Подільська, 78). Відвідувачам виставки експонують фото, які стали переможцями у номінаціях «Найкраще фото конкурсу» за два останні роки конкурсу, а також фото, що перемогли у спецномінації «Єврейська спадщина».

  

Світлини, на яких зображені пам’ятки культурної спадщини України Хмельницької області.

Всього на виставці представлено 26 світлини 12 авторів: як професіоналів, так і аматорів. Серед світлин є пам’ятки культурної спадщини, які розміщені на території Хмельницької області. До експозиції увійшло фото Романа Бречко «Кам’янець-Подільська фортеця». Світлина увійшла до десяти найкращих робіт конкурсу та перемогла у номінації «Найкраще фото Хмельницької області». Окрім цього, до десятки кращих увійшло фото замку в селі Чорнокозинці, що на Хмельниччині.

Хмельницький – вже п’ята зупинка мандрівної виставки. Раніше її бачили у Києві, Старобільську, Лисичанську та Покровському.

Також на виставці представлені панорама пам’яток Кременця (Тернопільська область), Генуезька фортеця, що розташована в Судаку (Крим), Свірзький та Підгорецький замки, що розташовані у Львівській області та інші.

Переглянути найкращі фото пам’яток культурної спадщини України можна буде протягом місяця з 5 квітня до 5 травня. Бібліотека працює: вівторок – п’ятниця з 9:00 до 18:00, субота – неділя з 10:00 до 17:00, понеділок – вихідний. Вхід вільний.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую