ye-logo.v1.2

Незабаром у Хмельницькому запрацює Великодній ярмарок: що запланували

Культура 4404
За декілька днів в обласному центрі відкриють Великоднє містечко
За декілька днів в обласному центрі відкриють Великоднє містечко. Фото: автора

Триватиме він впродовж місяця.

Вже цієї суботи, 13 квітня, вперше в Хмельницькому розпочне діяти Великодній ярмарок. На майданчику поблизу кінотеатру імені Тараса Шевченка розташуються будиночки з сувенірами, їжею та різним крамом. Впродовж місяця, аж до 12 травня, там відбуватимуться тематичні майстер-класи та концерти.

Як розповів начальник управління культури і туризму Хмельницької міської ради Артем Ромасюков, у перший день роботи ярмарку для хмельничан діятиме фуд-корт, сувенірне містечко і будуть облаштовані фотозони.

«У суботу урочистого відкриття не буде. У піст святкувати і веселитися не бажано, тому прийняли таке рішення. Буде ряд майстер-класів, які підготують людей до свята. Хмельничан навчатимуть робити розпис писанок, витинанки. Проводитимуть майстер-класи вихованці та викладачі наших освітянських закладів, - говорить Артем Євгенович. - На Вербну неділю, коли це дозволяється, в нас будуть веснянки-гаївки. На третій день Великодня знову будуть веснянки-гаївки».

Чи працюватиме у Великдень ярмарок – поки невідомо. За словами очільника управління культури і туризму, підприємці самі будуть вирішувати, чи будуть відкривати цього дня ярмаркові будиночки.

Одночасно з Великодній ярмарком, в центрі міста розпочне діяти фестиваль писанок «Великодній дивосвіт». Традиційно у рамках фестивалю на майданчику перед кінотеатром Шевченка красуватимуться гігантські писанки.

Триває облаштування ярмаркових будинків.

«Метрових писанок цілих залишилося чотири, оскільки їх били два роки підряд. Вони стоятимуть разом зі світлодіодним яйцем. Також будуть писанки із написом «Хмельницький» і логотипами фестивалів, - додає Артем Ромасюков. – З побитих писанок ми зробили інсталяцію. Ми їх частково підмалювали і вони лежатимуть на возі в сіні. Буде така фотозона».

Великодній ярмарок разом з фестивалем писанок розпочнеться 13 го квітня о 12 годині та триватиме до 12-го травня. Нагадаємо, минулого року під час фестивалю писанок у Хмельницькому вандали розтрощили великодні інсталяції.

Фото: kult.km.ua

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую