ye-logo.v1.2

Тиждень у Хмельницькому: куди піти 6-12 травня

Культура 2924
Куди піти у Хмельницькому протягом тижня, читайте в нашій афіші
Куди піти у Хмельницькому протягом тижня, читайте в нашій афіші. Фото: ілюстрація wecanberich.com

Програма заходів.

Цього тижня вперше у Хмельницькому відбудеться фестиваль оркестрових шоу-програм «Art Major show». Триває проект "Fitness City", де кожен охочий може відвідати безкоштовні тренування. Не обійдеться без корисних майстер-класів та лекцій. Для поціновувачів театрального мистецтва запланували кілька яскравих вистав.

У центрі Хмельницького триває Великодній ярмарок, де жителі та гості міста мають можливість придбати святкові сувеніри і поласувати смаколиками. Також протягом тижня на території ярмарку відбуватимуться цікаві майстер-класи, присвячені пасхальній тематиці.

Не забувайте про виставки, які діють у нашому місті. У музеї-студії фотомистецтва днями відкриють виставку VI Київського весняного фотовернісажу. Виставка "Рослини-хижаки і мешканці джунглів" діє на другому поверсі Хмельницького ЦУМу. Виставка "Made in Ukraine. Мистецтво батика" триває в галереї «квARTира» У Хмельницькому обласному художньому музеї відбудеться відкриття міжнародної виставки живопису "Ідентифікація".

Щоб ви не пропустили найцікавіше, сайт "Є" підготував для вас чергову підбірку подій, які відбудуться протягом тижня у Хмельницькому.

ПРОГРАМА ЗАХОДІВ

 Понеділок (6 травня)

Фото: ілюстрація з архіву редакції

Лекція-тренінг "Інвалідність не клеймо"

До Міжнародного дня боротьби за права людей з інвалідністю пройде лекція-тренінг для людей з інвалідністю та для тих, хто займається інклюзивним напрямком роботи. На лекції розкриють такі питання: процес працевлаштування осіб з інвалідністю; права осіб з інвалідністю на підприємстві: як пройти співбесіду при працевлаштуванні та як здійснити власну мрію.

Коли: 15:00

Де: Молодіжний центр, Кам'янецька, 63

Вартість: безкоштовно

Гра "2 City Quiz"

Це інтелектуально-розважальне шоу, під час якого ваша команда відповідає на різні питання. Це схоже одночасно на "Брейн-ринг", "Що? Де? Коли?" і "Вгадай мелодію". Особливістю цих ігор є медіа-раунди: відео та музичні питання. 

Коли: 19:00

Де: Англійський паб "Юніон Джек", вул. Проскурівська, 16/1

Вартість: 100 гривень

Вівторок (7 травня)

Героїчна опера "Богдан Хмельницький"

Героїчна народна музична драма «Богдан Хмельницький» була написана і вперше поставлена у 1951 році. У свій час вона входила до кращих українських музично-сценічних творів та з успіхом звучала в театрах країни. Проте саме історична основа і стала тієї причиною, що призвела до драматичної долі та численних редакцій, в яких відомий цей твір сьогодні. Хмельницька постановка повертає оперу із забуття.

Коли: 18:30

Де: Хмельницька обласна філармонія, вул. Гагаріна, 7

Вартість квитків: 60-80-100 грн

Середа (8 травня)

Фото: з архіву редакції

Лекція «Незручні сторінки історії Проскурова: будинок Деревоєда»

На початку ХХ століття провінційний Проскурів та його мешканці опинились у вирі подій, в яких поставали і гинули держави і люди. Німий свідок тих часів - будинок Людвига Деревоєда на головній вулиці міста. Поки чоловіча частина родини проскурівського фармацевта зміцнювала становище у місцевому істеблішменті, жіноча частина родини брала участь у подіях, які змінили мапу Європи.Це перша лекція циклу «Незручні сторінки історії Проскурова» Ігоря Западенка.

Коли: 18:00

Де: Книгарня "Є", вул. Проскурівська, 2

Вартість: безкоштовно

Міжнародна виставка живопису "Ідентифікація"

Найскладніший шлях – до ідентифікації самої себе, шлях до самості, «кінцевої точки, куди прагне людина у пошуках внутрішньої єдності й гармонії зі світом та власним «я». Саме цей процес людської ідентифікації у просторі і часі досліджують у своїй творчості учасники проекту: народні художники України, академіки НАМУ, Любомир Медвідь (Львів), Анатолій Мельник (Київ) та Михайло Туровський (Нью-Йорк).

Коли: 16:00

Де: Хмельницький обласний художній музей, вул. Проскурівська, 47

Вартість: безкоштовно

REnergy Party

REnergy Party - це: майданчик для знайомств; презентація еко-новинок в місті; інтерактивно про зміну клімату; відверто про відновлювану енергетику; батл "Музика Vs. Зміна клімату"; приємні подарунки; теплі напої та солодощі.

Коли: 17:00

Де: Молодіжний центр, вул. Кам'янецька, 63

Вартість: безкоштовно

Виставка VI Київського весняного фотовернісажу

Реалізація фотопроекту здійснюється з метою професійної і творчої демонстрації кращих здобутків українських фотомитців. Основна ідея фотопроекту – продовження традицій класичної та прийняття викликів сучасної фотографії в різноманітних стильових напрямках фотомистецтва. Всі світлини даного фотопроекту об'єднані темою весняного пробудження і торжества життя.

Коли: 16:00Де: музей-студія фотомистецтва, вул. Проскурівська, 56

Вартість: безкоштовно

Четвер (9 травня)

Фото: з архіву редакції

День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Покладання вінків та квітів з нагоди 74-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Коли: 10:00

Де: Військове кладовище, Вічний вогонь, Меморіал Слави

Вартість: безкотовно

П'ятниця (10 травня)

Фото: з архіву редакції

Фестиваль "ART MAJOR SHOW"

Цієї весни вперше у Хмельницькому відбудеться фестиваль оркестрових шоу-програм «Art Major show». Протягом двох днів на гостей і жителів міста очікуватимуть батли оркестрів, показові дефіле та імпровізований театр оркестрів і мажореток.

Коли: з 14:00

Де: Майданчик біля кінотеатру ім. Тараса Шевченка, вул. Проскурівська, 40

Вартість: безкоштовно

Субота (11 травня)

 

Фото: facebook.com

Fitness City. FIRE на стадіоні з Наталією Снігур

F.I.R.E. Функціональне інтенсивне тренування з опором за системою Sasa Salvatore Noserino від Наталія Снігур Студія Emotion&Fit. Запрошують прихильників та всіх зацікавлених осіб. Рекомендація учасникам - при собі бажано мати пляшку питної води та рукавички для вправ з опорою на руки, рушник.

Коли: 10:00

Де: Стадіон "Поділля", вул. Проскурівська, 83/1

Вартість: безкоштовно

Презентація проекту "80days REtrip" - "80 днів за сонцем"

Проект має на меті 3 складові: дослідження зеленого туризму в Європі і впровадження кращих практик на Хмельниччині; вивчення стану ВДЕ (відновлювальних джерел енергії) в Європі і презентація напрацювань в Україні і на Хмельниччині; зустрічі-лекції з українською діаспорою та налагодження зв’язків для співпраці.

Коли: 11:00

Де: Мовна школа "ОЛА", пров. Пекарський, 6

Вартість: безкоштовно

Майстер-клас "Як побудувати кар'єру в IT?"

Говоримуть про: 1. П'ять причин все кинути і зайнятися інформаційними технологіями. 2. 7 професій, які можуть зробити вас мільйонерами через п'ять років. 3. Десять кроків, які потрібно зробити, щоб стати айтішником. 4. Як правильно обрати навчальний заклад з IT - сім порад експерта. 5. 10 секретів від професіонала про те, як правильно спланувати своє майбутнє в IT.

Коли: 13:00

Де: Комп'ютерна академія «ШАГ», вул. Подільська, 93

Вартість: безкоштовно

Концерт Джаз Хору "Актуальна тенденція"

Міжнародний Християнський Джаз Хор "Актуальна тенденція" (Німеччина, Україна, Росія, Білорусь, Чехія, Швеція, Данія) у супроводі естрадно-симфонічного оркестру, запрошує на концерт. Проект "Актуальна тенденція" - це оригінальне хорове прославлення, поєднане з джазовою музикою. Композитор і диригент - Paul Schaban Пауль Шабан (Німеччина). Гість проекту - Hans Christian Jochimsen Ханс Крістіан Йохімзен (Данія).

Коли: 18:00

Де: Хмельницький обласний академічний музично-драматичний театр ім. М. Старицького, вул. Соборна, 60

Вартість: безкоштовно

Дитяча вистава "Як Півник Сонечко рятував"

Молодий Півник щоранку зустрічав Сонечко. Стрибне на паркан, закукурікає і ось уже з'явилося над лісом золоте світило. А тут, як завжди закукурікав, а замість Сонечка з-за лісу сірий туман виплив... А сталося далі, дізнаєтеся на виставі.

Коли: 12:00

Де: Хмельницький академічний обласний театр ляльок "Дивень", вул. Проскурівська, 46

Вартість: 28-30 гривень

Неділя (12 травня)

Вистава «Ханума»

Комедії "Ханума" більше 130 років, однак вона не втрачає своєї актуальності й тепер. Більшість жінок так само бачать своє щастя в образі зразкового чоловіка. Молода, але ще дуже приваблива сваха Ханума в пошуку нареченої для збіднілого князя. Усе б то нічого, але Кабато намагається зо всіх сил їй перешкодити. Як розберуться між собою ці дві панянки - поки незрозуміло, але все стане ясно на виставі.

Коли: 19:00

Де: Хмельницький академічний театр ім. М. Старицького, вул. Соборна, 60

Вартість: 60-100 гривень

Хореографічна казка "Червона Шапочка та її друзі"

Весела, легка, повчальна, яскрава та водночас дуже відома та улюблена казочка на сцені театру заграє новими барвами. Хореографічна казка "Червона Шапочка та її друзі" неодмінно сподобається маленьким та й дорослим глядачам.

Коли: 12:00

Де: Хмельницький обласний академічний музично-драматичний театр ім. М. Старицького, вул. Соборна, 60

Вартість: 50 грн

Про більше подій дізнавайтеся у розділі «Афіша» сайту «Є»

Якщо Ви знаєте, про якийсь захід, але не знайшли його у «Афіші», будемо вдячні, якщо повідомите. Це можна зробити за телефоном: 067 905 95 55, написати на електронну скриньку [email protected], або через форму «Додати подію» у розділі «АФІША» сайту «Є». Для цього потрібно вказати назву події, її опис, місце, дату і час проведення, а також власний номер телефону для перевірки інформації.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую