ye-logo.v1.2

Тиждень у Хмельницькому: куди піти 13-19 травня

Культура 4036
У четвер хмельничани одягнуть вишиванки
У четвер хмельничани одягнуть вишиванки. Фото: з архіву редакції

Програма заходів.

Цього тижня в Україні відзначають День вишиванки. Тож містян закликають у четвер вдягти свої вишиванки і приєднатися до тематичних заходів, які запланували у Хмельницькому.

У монотеатрі "Кут" днями закривається театральний сезон, тому поспішайте переглянути виставу Володимира Смотрителя "Акомпаніатор". Кілька вистав також запланували  театрі Старицького. Презентація книги «Тибетські демони на святі першого дзвоника» пройде у книгарні "Є".

Не забувайте про виставки, які діють у нашому місті. У музеї-студії фотомистецтва відкрили виставку VI Київського весняного фотовернісажу. Виставка "Рослини-хижаки і мешканці джунглів" діє на другому поверсі Хмельницького ЦУМу. Виставка "Made in Ukraine. Мистецтво батика" триває в галереї «квARTира» У Хмельницькому обласному художньому музеї відбудеться відкриттядемонструють міжнародну виставку живопису "Ідентифікація".

Щоб ви не пропустили найцікавіше, сайт "Є" підготував для вас чергову підбірку подій, які відбудуться протягом тижня у Хмельницькому.

ПРОГРАМА ЗАХОДІВ

Понеділок (13 травня)

Виступ академічного ансамблю танцю «НАДЗБРУЧАНКА»

Тернопільська обласна філармонія. Керівник оркестру — Руслан Мищій. Головний балетмейстер — Юлія Якимчук.

Коли: 18:30

Де: Хмельницька обласна філармонія, вул. Гагаріна, 7

Вартість: 70-90 грн (музичний абонемент діє)

Вівторок (14 травня)

Концерт «Мандри епохами»

Олександр Ющук (туба, Україна-Німеччина-Польща), Аркадіуш Годзінські (фортепіано, Польща). У програміконцерту твори: Бенедетто Марчелло, Роланда Шентпалі, КшиштофаПендерецькі, Ежена Бозза, Яна Кшивіцкі, Левка Колодуба, Вітторіо Монті.

Коли: 18:30

Де: Хмельницька обласна філармонія, вул. Гагаріна, 7

Вартість: 70-90 грн (музичний абонемент діє)

Середа (15 травня)

Фото: з архіву редакції

Вистава "Приборкання норовливої"

Творчий колектив представить глядачу виставу за п'єсою Вільяма Шекспіра - "Приборкання норовливої". Театр гостинно запрошує на перегляд комедії за п'єсою В. Шекспіра.

Коли: 19:00

Де: Хмельницький академічний театр ім. М. Старицького, вул. Соборна, 60

Вартість: 60-100 гривень

Трагіфарс «Акомпаніатор»

Вистава завоювала Гран Прі на Всеукраїнському театральному конкурсі «ВіватАктор!» у Дніпрі. Поставновка Олександра Голотюка, виконання народногоартиста України Володимира Смотрителя.

Коли: 18:00

Де: Монотеатр "Кут", вул. Проскурівського Підпілля, 34

Вартість: 50 гривень

Презентація книги «Тибетські демони на святі першого дзвоника»

Регістр звучання оповідань, що увійшли до збірки, найрізноманітніший: від спогадів про втрачену в какофонії дорослого життя музику дитинства до звіту про діяльність компанії, що керує людськими долями, від бредберівських марсіанських хронік у до болю знайомому вітчизняним читачам провінційному антуражі до тибетських демонів смерті на святі першого дзвоника.Та попри концептуальне й сюжетне різноманіття, є одна тема, яка червоною ниткою проходить через усю збірку – тема переходу від звичного «тут і тепер» до трансцендентного «там».

Коли: 18:30

Де: Книгарня «Є», вул. Проскурівська,

Вартість: безкоштовно

Презентація картин Наталії Степанюк «Між двох світів»

Наталія Степанюк – cамобутня українська художниця з Хмельницького! Її картини пройняті душею, енергією відчуттів. Емоції, які авторка передала на полотнах, сповнені глибоким і вічним, вони переплітаються з незбагненним всесвітом надреальності.Спеціальні гості заходу – Антон Вараниця, Тетяна Безушко, Володимир Сідлецький.Для тих, хто прийд

Коли: 16:00

Де: Хмельницька міська центральна бібліотека, вул. Подільська, 78

Вартість: безкоштовно

Четвер (16 травня)

Фото: з архіву

День вишиванки

Флешмоб «Вишиванка – одяг вільних» із театралізованим відтворенням політичних репресій над українським народом. Цього року Всесвітній день вишиванки привертає увагу до іншого важливого дня - Дня пам'яті жертв політичних репресій, який припадає на третю неділю травня. Присвячується флешмоб темі українських політв'язнів СРСР та РФ. Після цього у кінотеатрі Шевченка відбудеться перегляд документального фільму про історію української вишиванки «Спадок нації».

Коли: 17:00

Де: Кінотеатр ім. Т.Г. Шевченка, вул. Проскурівська, 40.

Вартість: безкоштовно

Сімейна руханка

У програмі заходу: руханка; флешмоб "сім'я"; спортивні сімейні змагання. Дрес-код: вишиванка.

Коли: 13:00

Де: СК "Поділля", вул. Проскурівська вулиця, 83/1

Вартість: безкоштовно

П'ятниця (17 травня)


День кар'єри ЄС

Дні кар’єри ЄС - це можливість поспілкуватися з потенційним роботодавцем та ознайомитися із світовими трендами у сфері праці. Фахівці, які щоденно займаються набором кадрів, розповідатимуть про те, як відповісти на складні питання під час співбесіди, на що рекрутери звертають увагу, які компетенції в даний час найактуальніші на ринку праці. Також можна дізнатися про обов’язки на обраній посаді та організаційну культуру компанії.

Коли: 10:00

Де: ХУУП, вул. Проскурівська, 57

Вартість: безкоштовно

Субота (18 травня)

 

Фото: з архіву

Khmelnytsky City Run

Під час проведення заходу буде вперше проведено напівмарафон. Крім того, заплановано проведення забігів на 10 та 3 км, а також на дистанції 200 метрів буде проведено дитячі забіги, забіг серед матусь з візочками та забіг серед жінок на підборах.

Коли: 8:00

Де: майдан Незалежності

Вартість: 100 гривень

Fitness City. Попокач від Балій Наталі

Що таке "Попокач" - це функціональне тренування, основна частина якого спрямована на навантаження сідничних м'язів (найбільших м'язів у тілі людини) та м'язи ніг. У ході тренування також пропрацюють м'язи кора.

Коли: 10:00

Де: Стадіон "Поділля", вул. Проскурівська, 83/1

Вартість: безкоштовно

Дитяча вистава «Бебі-бум»

У маленькому просторі з’являється відчуття, що ти всередині казки, і діти повністю занурюються в пригоди: для них це не театр, а гра. Ляльки та актори знаходяться в безпосередній близькості від глядачів. Це створює домашню затишну атмосферу, ідчуття комфорту, ефект єднання і максимального занурення в події для малюків. Сюжети прості і зрозумілі малюкам. У виставі постійно чергуються активності «перегляд вистави — гра», так малюк не встигає занудьгувати і відчуває себе безпосереднім учасником того, що відбувається.

Коли: 10:30

Де: Хмельницький театр ляльок "Дивень", вул. Проскурівська, 46

Вартість: 40 гривень

Міський пікнік для молоді

Як розповідають активісти, запрошують перш за все старшокласників та студентів. «Буде дуже багато активностей, веселих ігор. Облаштуємо спортивні локації, організуємо флешмоби. Обов’язково – багато приємного спілкування. Традиційно для пікніка насмажимо сардельок, - говорить голова правління «Молодь за краще майбутнє» Леся Романюк. – Хочемо просто створити якісний тверезий відпочинок для молоді».

Коли: 14:00

Де: Молодіжний парк

Вартість: 30 гривень

Неділя (19 травня)

Снігове бульбашкове шоу «Leo dreams show»

Снігове бульбашкове шоу «Leo dreams show» покажуть для дітей.
Коли: 12:00

Де: Хмельницький обласний академічний музично-драматичний театр ім. М. Старицького, вул. Соборна, 60

Вартість: 100-150 грн

Семінар з дитячої безпеки "Зла Вулиця"

95% дітей піде разом із незнайомою людиною з дитячого майданчика. Щорічно в Україні зникає 2 000 дітей у віці до 12 років.Що повинна знати та вміти дитина, щоб не потрапити у біду на вулиці?

Коли: 14:00

Де: ТЦ "Либідь Плаза", зал "Маямі біч", вул. Камянецька, 21

Вартість: 250 гривень
 

Про більше подій дізнавайтеся у розділі «Афіша» сайту «Є»

Якщо Ви знаєте, про якийсь захід, але не знайшли його у «Афіші», будемо вдячні, якщо повідомите. Це можна зробити за телефоном: 067 905 95 55, написати на електронну скриньку [email protected], або через форму «Додати подію» у розділі «АФІША» сайту «Є». Для цього потрібно вказати назву події, її опис, місце, дату і час проведення, а також власний номер телефону для перевірки інформації.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую