ye-logo.v1.2

«My Fest» у Хмельницькому: дводенна програма молодіжного фестивалю (ВІДЕО)

Культура 5124

Вперше на фестивалі організують кіно просто неба, встановлять стріт-арт тролейбус, проведуть «Богатирські ігри».

Вже цими вихідними, 29-30 червня у Хмельницькому в парку «Молодіжний» всьоме відбудеться молодіжний фестиваль. П’ять років поспіль він мав назву «Green fest», проте минулого року його перейменували у «My FEST».

Тепер фестиваль дводенний. Буде музика, література, спорт, мистецтво, кіно, розваги, розвиток, сімейний відпочинок – всього працюватиме 13 локацій.

«Родзинка цьогорічного фестивалю – хедлайнерів є п’ять і вони всі різних напрямків. Ще одна новинка – фестивальний тролейбус. Ми вирішили створити такий арт-об’єкт, який слугуватиме фотозоною під час фесту. У подальшому протягом літа він може містити мистецькі лекторії. Крім того, є кілька нових локацій. – розповіла одна з організаторів фестивалю, голова Молодіжної громадської ради Анастасія Козак. - У перший день на головній сцені ми побачимо двох музичних хедлайнерів – «Detach» і «LAUD». Буде фестивальний саундтрек – неофіційний гімн «Му фесту». Ним ми відкриємо фестиваль. Цього року до нас завітає заступник міністра молоді та спорту Олександр Ярема. Буде нагородження молодіжного активу міста відзнаками».

Фестиваль обидва дні стартуватиме о 12-ій годині, але більшість локацій починатиме роботу з 14-ої години. З 17-18 години буде розпочинати роботу головна сцена фестивалю. Завершуватиметься вона о 22:30. «У суботу закриваємо перший день фестивалю переглядом кіно просто неба. Транслюватимемо фільм «Секс і нічого особистого» (18+), - додає Анастасія. – У неділю аналогічно в кінці вечора запланували фаєр-шоу».

У рамках «Му фесту» цього року 30 червня на автостоянці при в'їзді в Молодіжний парк відбудуться «Богатирські ігри» за участі Василя Вірастюка. Спортсмени, які візьмуть участь у змаганнях, приїдуть до нас із різних куточків України. Також під час молодіжного фесту пройде етап відбору всеукраїнської Ліги зі стрітболу. Переможці поїдуть на фінальні змагання чемпіонату України. У суботу для любителів двоколісних влаштують велопробіг.

Фестивальний тролейбус незабаром встановлять на території Молодіжного парку. Фото: khm.gov.ua/uk

«У другий день фестивалю на головній сцені виступить музичний хедлайнер «Хас», будуть колективи зі всієї України. На малій сцені буде локація гумору. Запланували формат стендапу. Перед хмельничанами виступить Валерія Манзюк, учасниця «Жіночого кварталу», переможниця шоу «Розсміши коміка. У літературно-акустичному блоці буде Марк Лівін – відомий письменник, журналіст, - говорить Анна Левшун. – У неділю відбудеться флешмоб із фарбами холі, мокрі війни, до яких залучаємо пожежників. Ввечері влаштуємо фаєр-шоу».

Як повідомив міський голова Олександр Симчишин, фестиваль відбудеться за кошти міського бюджету. Загальна вартість – 250 тисяч гривень.

«Остання неділя червня – День молоді в Україні. У цей час в Хмельницькому відбудеться молодіжний фестиваль «My Fest». Вперше у такому форматі він мав відбутися минулого року, але зважаючи на погодні у мови, був зальний формат. Цього року ми чекаємо його на вулиці. Буде надзвичайно багато локацій. Починаючи від спорту, мистецтва, музики, літератури, закінчуючи розвагами та багатирськими іграми. Я думаю, що кожен за своїми інтересами зможе себе реалізувати, - зазначив Олександр Сергійович. – «Му фест» - це ребрендинг екологічного фестивалю «Грін фест». Тому багато завдань, які він сповідував – екологія, молодь, здоровий спосіб життя, мистецтво – всі ці напрямки намагаємося реалізувати й цього разу.

ПРОГРАМА

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую