ye-logo.v1.2

У Кам’янець-Подільський музей митники передали контрабандні старожитності

Культура 2195
Скрипку виготовив у 1920-1930 роках невідомий чеський майстер
Скрипку виготовив у 1920-1930 роках невідомий чеський майстер. Фото: facebook.com/sfs.zakarpatia

Усі історичні артефакти закарпатські митники конфіскували на державному кордоні.

Днями фонди Кам’янець-Подільського державного історичного музею-заповідника поповнила низка старовинних реліквій. Їх передало керівництво Закарпатської митниці Державної фіскальної служби України. Зокрема, з найцінніших предметів були передані старовинна скрипка й натільний хрестик, які незаконно хотіли вивезти за межі України.

За інформацією пресслужби Державної фіскальної служби у Закарпатській області, скрипку виявили на митному пості «Ужгород» у 2017 році. Старовинний музичний інструмент намагався вивезти громадянин України, який у власних справах їхав у Чеську Республіку.

«Ужгородський міськрайонний суд визнав чоловіка винним у вчинені адміністративного правопорушення. Його не лише оштрафували, а й конфіскували музичний інструмент. Експертиза встановила, що ця скрипка виготовлена невідомим майстром у Чехії у 1920-1930 роках», — зазначають у пресслужбі ДФС у Закарпатській області.

Інший цінний предмет переданий митниками — натільний хрест, виготовлений з мідного сплаву в Російській Імперії у 18-19 століттях. Він висить на ланцюжку, який ймовірно створили минулого століття. Історичну цінність виявили під час митного огляду ще у 2015 році.

«Культурну цінність незаконно переміщала громадянка Російської Федерації. Згідно з рішенням Ужгородського міськрайонного суду іноземку визнано винною у вчинені правопорушення, передбаченого статтею 472 Митного кодексу України. Тому старожитність конфіскували на користь держави», — йдеться у повідомлені.

Читайте також: Чотири поховання та давня прикраса: в Кам’янці-Подільському нові знахідки

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую